Nagy győzelemre készül Chacón ellen

2003.09.17. 17:57
A Boksz Világszervezet (WBO) nagypehelysúlyú kisvilágbajnoki címének megvédésére készülő Nagy János győzelmet vár a Julio Pablo Chacón ellen október 25-én, Szolnokon sorra kerülő mérkőzésen. Annak ellenére, hogy az argentin az atlantai olimpián egyszer már legyőzte őt, Kokót pedig kiütötte.
Nagy János
"Rendkívül kemény felkészülési időszak kezdődött meg számomra és tart egészen a mérkőzésig" - mondta Nagy a gála szerdai budapesti sajtótájékoztatóján. "Klein Csaba vezetésével nehéz edzésmunkát végzek, több válogatott szintű partner is segíti a felkészülésemet. A tervek között szerepel egy lengyelországi edzőtábor, ahol szintén megfelelő képességű edzőpartnereim lesznek."

Chacón egy évig sem örülhetett világbajnoki címének

A 28 éves magyar nagypehelysúlyú öklöző 2 éve bokszol a profik között. Kiváló a mérlege, még egyszer sem kapott ki, és a 13 megnyert meccséből 9 idő előtt fejeződött be. A WBO interkontinentális bajnoki címét május 10-én szerezte meg Miskolcon Victor Hugo Paz ellen.

Nagy 1996-ban, az atlantai olimpia negyeddöntőjében már bokszolt Chacón ellen, akkor az argentin győzött, aki 2001. június 16-án profi világbajnok lett. Magyar szempontból ez kellemetlen emlék, hiszen Chacón az akkori bajnok Kovács Istvánt kiütötte a Kisstadionban. Igaz, ő sem birtokolta sokáig a címét: 2002. október 19-én kikapott Scott Harrisontól.

Ne Kokóról szóljon ez a meccs

"A találkozó akár visszavágónak is felfogható az akkori Kokó-vereség miatt" - mondta Rácz Félix, a Felix-Promotion tulajdonosa. "Ám szeretnénk, ha nem erről, hanem Nagy Jánosról szólna ez a mérkőzés."

A szervezők tisztában vannak azzal, hogy a közönséget egyelőre elsősorban a kihívó, azaz Chacón (profi mérlege: 48 győzelem - 33 K.O. -, 3 vereség) személye vonzza. A gálát október 25-én 20 órától közvetítő tv2-nek azonban éppen az a célja, hogy az addig hátralévő egy hónapban kellőképpen bemutassa a magyar bokszolót a nézőknek és a gálán már legalább akkora érdeklődés fogadja őt, mint riválisát. Rácz Félix pedig biztos abban, hogy a gálához méltó hangulatról a sportszeretetéről ismert szolnoki közönség gondoskodni fog.