Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Michalczewski 50. profimeccse után visszavonul

2003.09.22. 09:13
Dariusz Michalczewski már csak két alkalommal lép profi ökölvívó mérkőzésen a szorítóba. A német-lengyel félnehézsúlyú világbajnok bokszoló ugyanis bejelentette, hogy 50. összecsapása után visszavonul.
"Szép búcsú lenne, ha megnyerném az 50. meccsemet, mert utána abbahagyom" - nyilatkozott Michalczewski, aki ezután riporterként szeretne dolgozni. "Egy lengyel kereskedelmi tévé kért, hogy vezessek egy talkshow-t" - mondta a "Tigris".

Michalczewski legközelebbi találkozója október 18-án Hamburgban lesz a mexikói Julio Cesar Gonzales ellen. Amennyiben megvédi WBO világbajnoki címét, sorozatban 49. győzelmét könyvelheti el, s ezzel utoléri az amerikai Rocky Marcianót. A legendás Rocky 1947 és 1956 között 49 alkalommal diadalmaskodott, és pályafutása során 43-szor kiütéssel bizonyult jobbnak ellenfelénél.

A 35 éves Michalczewski - Erdei Zsolt klubtársa az Universumnál - kilenc év alatt 23-szor védte meg WBO világbajnoki övét. Legutóbb, szintén Hamburgban az amerikai Derrick Harmin ellen nyert kiütéssel, 48 fellépéséből 41-nek idő előtt vetett véget.