Boglárka
19 °C
35 °C

Megvan Kótai Mihály új edzője

2003.10.01. 17:26
Kótai Mihály, a WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnoka a jövőben az egykori ír amatör válogatott mesterének, Gery Storeynek a segítségével készül fel. A brit mester a szeptemberben leváltott Theo Kerekesch-t váltja, akit a zimbabwei Fari Musiyiwa ellen elszenvedett vereség után küldtek el.
Kótai Mihály szeptember 20-án, 25. profi mérkőzésén a zimbabwei Fari Musiyiwa ellen elszenvedte első vereségét. Az eset nem maradt következmények nélkül, pár nappal később megköszönték a magyar bokszoló addigi edzőjének, a német Theo Kerekeschnek a munkáját. A hivatalos indoklás szerint mester és tanítványa között számtalan kommunikációs probléma és nyelvi nehézség merült fel, ezért döntöttek a válás mellett. (Kótai, a magyar mellett angolul beszél, míg edzője csak németül volt hajlandó kommunikálni.)

Kótai menedzsmentje ezután lemondta az október 18.-ra tervezett világbajnoki címmeccset, helyette csak egy hatmenetes felhozó meccs lesz Manchesterben. Erre Kótai már ezen a hétvégén elutazik és a felkészülés utolsó szakaszát, a helyszínen végzi. Az azonban mostanáig titok volt, hogy kinek a segítségével.

Storey a "filmsztár"
Storey feltünt az 1997-es, Daniel Day Lewis főszereplésével készült The boxer című filmben is, melynek egyes jeleneteit Storey edzőtermében vették fel. Ő maga is feltűnik a filmben, igaz csak néhány másodperc erejéig - természetesen mint bokszedző.

Az amatőrök között Eb-bronzig jutó, 26 éves Kótait a jövőben, a Belfastban élő ír Gery Storey készíti fel. Storey - aki legendának számít hazájában - korábban az ír amatőr válogatott szakmai munkájáért volt felelős.

A WBF szervezet nagyváltósúlyú világbajnokának menedzsmentje azért döntött az ír szakember mellett, mert vele biztosan nem merülnek fel kommunikációs problémák. További előnye, hogy miután Kótai meccseinek túlnyomó többségét Angliában brit ellenfelek ellen vívja, így edzője jobban ismeri őket, valamint a brit körülményeket.