Klicsko kiütőjétől elveszik a világbajnoki címet

2003.10.08. 12:41
Valószínűleg a vártnál hamarabb szerezheti vissza a Nemzetközi Boksz-világszervezet (WBO) nehézsúlyú bajnoki övét az ukrán Vlagyimir Klicsko. A címvédő dél-afrikai Corrie Sanders, aki négyszer küldte padlóra meccsükön, jelezte: lemond a trónról.
A 37 éves Corrie Sanders március nyolcadikán, Hannoverben óriási meglepetésre győzte le az ukrán Vlagyimir Klicskót, és szerezte meg a WBO-trónját. A fordított alapállású öklöző 207 másodperc alatt négyszer küldte padlóra mindaddig veretlen ellenfelét. Klicsko enerváltan mozgott, meglepte őt riválisa stílusa, így nem maradt más számára, mint hogy a megalázó vereség után bocsánatot kérjen rajongóitól.

Klicsko elsőszámú kihívó lehet

Sanders azóta egyszer sem csatázott, jóllehet Roy Jones is kihívta. Eredetileg október 18-án, Hamburgban lépett volna kötelek közé az amerikai Brewster ellen, de kérte, hogy halasszák el az összecsapást, mert nem tudott kellőképpen felkészülni. A rendező Universum - Kokó volt, Erdei Zsolt jelenlegi klubja - ezután a november 15-i dátumot jelölte ki. Sandersnek ez sem felelt meg, s a szervezőkkel való megoldhatatlan problémákra hivatkozva visszaadta címét.

"Hivatalos megerősítést még nem kaptunk Sanderstől, ám ha ez így van, Vlagyimir Klicsko lehet Lamon Brewster első számú kihívója" - nyilatkozott Francisco Valcarcel, a WBO elnöke.

"Ilyen rossz csapatot még nem láttam

Valcarcel nem lepődött meg különösebben a dél-afrikai öklöző döntésén. "Jómagam 25 éve dolgozom a bokszüzletben, de olyan rossz csapattal, amilyen Sandersé, még nem találkoztam. Állandóan újabb problémákkal állnak elő" - mondta a WBO elnöke.

Várhatóan néhány napon belül eldől, hogy a WBO ranglistáján harmadik Vlagyimir Klicsko találkozhat-e Lamon Brewsterrel. Erre jó az esély, mert a ranglistavezető új-zélandi David Tua már lekötött egy mérkőzést december 13-ára az amerikai Hasim Rahman ellen.