Márta, Flóra
20 °C
33 °C

Michalczewski: Gonzalez jobb volt

2003.10.21. 12:52
Elismerte, hogy ellenfele jogosan győzött, saját jövőjével kapcsolatban ugyanakkor még bizonytalan a 49. mérkőzésén veretlenségét elvesztő Dariusz Michalczewski.
A profi ökölvívásban szokatlan jelenetnek lehettek tanúi a nézők a Dariusz Michalczewski - Julio Cesar Gonzalez találkozó után. A lengyel öklöző 49. profi győzelme lehetett volna, a WBO félnehézsúlyú bajnoki címéért folytatott mérkőzés, de kikapott. Váratlan veresége után Michalczewski meghajolt, és - miközben a német és a lengyel közönség folyamatosan tüntetett a mexikói ellen - kezet nyújtott legyőzőjének.

A mérkőzés után Michalczewski elmondta, nem tudja mi történt vele, az azonban biztos, hogy a második menetben összeszedett sérülés - amikor Gonzalez véletlenül lefejelte és felrepedt a szeme - alaposan megzavarta. Ez és a feszült várakozás után előjövő idegesség vezetett a vereséghez.

"Gonzalez alaposan feltérképezett, és hosszú karjai miatt nagyon kellemetlen ellenfél volt" - mondta a Tigris. "Nem kell azonban eltemetni, ilyen a sport. Annyi nagy meccset nyertem már , lehet, hogy most jött el az ideje, hogy veszítsek egyet. Nem is magamat, sokkal inkább a szurkolóimat sajnálom".

"A folytatással kapcsolatban nem tudok semmi konkrétumot mondani, az azonban biztos, most pihenni szeretnék. Utána az edzőmmel és a menedzsmentemmel egyeztetve döntök a továbbiakról" - hagyta nyitva a kiskaput Michalczewski.

Újabb magyar az Universumban
Miközben az Universum újabb nagy pofont kapott és az egyesület elnöke a klub "összeomlásáról" beszél, újabb magyar öklözőt szerződtettek. Kovács István és Erdei Zsolt után Balzsay Károly lehet a harmadik, aki az Universum versenyzőjeként próbálkozik a profi világban. Az előszerződés értelmében Balzsay csak jövőre, az athéni olimpia után csatlakozik a német istállóhoz.