Lennox Lewis visszavonul

2003.10.31. 10:21
A júniusi Vitalij Klicsko elleni összecsapás után még csak arról volt szó, hogy idén nem lép rigbe, most már azonban úgy tűnik végleg befejezi pályafutását Lennox Lewis.
Lennox Lewis (41-2-1, 32 KO), a WBC (Bokszvilágtanács) nehézsúlyú világbajnoka júniusi Vitalij Klicsko elleni címvédése után úgy nyilatkozott, idén már nem szándékozik ringbe lépni. Emanuel Steward, Lewis edzője a Daily Express című napilapnak adott nyilatkozatában azonban utalt rá, hogy az ideiglenes visszavonulás akár végleges is lehet.

Steward, aki több mint tíz éve segíti a 38 esztendős öklöző munkáját úgy véli, tanítványa már mindent elért, mindenki őt tekinti a nehézsúly bajnokának így nincs ami motiválja őt. Egyes hírek szerint a nyári, Klicsko elleni vitatható körülmények között elért győzelem döbbentette rá, hogy felette is elszállt az idő.

Edzője szerint nincs kizárva a visszatérés lehetősége, de sokkal nagyobb az esély rá, hogy jövő év elején bejelentik a végleges búcsút. Minden bizonnyal azok az apró tényezők sem tarthatják őt a ringben, hogy Klicskonak visszavágót igért, míg hónapokkal ezelőtt még egy Roy Jones Jr. elleni meccsről tárgyaltak. Lewis amatőrként kanadai színekben nyert olimpiát 1988-ban Szöulban, a hivatásosok között 41-szer diadalmaskodott (ebből 31-szer k.o.-val), kétszer kikapott, és egyszer döntetlent ért el.