Gábor, Karina, Ders
-3 °C
6 °C

Michalczewski visszavágót szeretne

2003.11.13. 15:06
Dariusz Michalczewskit október tizennyolcadikán győzte le a mexikói Julio Cesar González, így nem sikerült beállítania Rocky Marciano 49 mérkőzésen át tartó veretlenségi csúcsát. A gyerekei valamint a szakemberek azt tanácsolták, hogy vonuljon vissza. A Bild csütörtöki cikke azonban azt sugallja: a félnehézsúlyú exbajnok vissza fog térni.
A német lap értesülései szerint Michalczewski rövidessen egyeztetni fog az Universum vezetőjével, Klaus-Peter Kohllal, és várhatóan szóba kerül a lengyel sztár visszatérése is.

"Nem olyan vagyok, mint Maske"

Michalczewski az újságnak először arról beszélt, milyen borzasztóan furcsa számára az az érzés, hogy pillanatnyilag nem ő a hivatalban lévő világbajnok. Mauritiuson töltött szabadsága alkalmával ugyanis, többen mentek oda hozzá úgy, hogy bajnoknak szólították, pedig már nem az. Állítólag ez a történet is inspirálja, hogy visszaszerezze az elveszített övet.

"Nem az a típus vagyok, mint Henry Maske, aki elveszítette az utolsónak kikiáltott meccsét, és mindent feladott" - állította. Maske, első veresége utána nem bokszolt többet. "Világosan látom magam előtt, hogy ismét belépek a ringbe" - egyértelműsítette visszatérési szándékát.

"Van még bennem tűz

Hozzátette: "uborkával" nem hajlandó megmérkőzni. Csábítónak tartotta ugyanakkor a González elleni visszavágót, feltéve, ha létrejön. Erdei Zsolt és menedzsere, Dámosy Zsolt ugyanakkor azon dolgoznak, hogy a magyar ökölvívó mérkőzhessen meg a mexikói versenyzővel, januárban, a Budapest Sportarénában.

"Az én szintemen nem engedhetem meg magamnak, hogy egy rangon aluli meccsel térjek vissza. A WBC világbajnoki címe motiváló, csakúgy, mint a WBA-elsőség is. Fontos dolog számomra, hogy a legjobb legyek." - jelentette ki a WBO világbajnoki övétől megfosztott öklöző. "Van még bennem tűz, és izgatottan várom a beszélgetést" - zárta mondandóját.