Michalczewski nem vonul vissza

2003.11.17. 15:05
A világbajnoki címétől októberben megfosztott Dariusz Michalczewski hétfői sajtótájékoztatóján bejelentette: még egyszer világbajnok akar lenni.
Dariusz Michalczewskinek októberben nem sikerült megnyernie sorrendben 49. mérkőzését, így nem tudta beállítani Rocky Marciano győzelmi rekordját. A mexikói Julio Cesar González megosztott pontozással verte a hamburgi gálán a félnehézsúlyú bajnokot. Azóta számos találgatás látott napvilágot, folytatja-e pályafutását, vagy abbahagyja a bokszot. Gyerekei és a szakemberek azt tanácsolták neki: vonuljon vissza.

Maurituson döntött a folytatásról

A lengyel származású bokszoló azonban másként döntött, és folytatja a versenyzést. Mauritiusi szabadsága után csütörtökön hosszan beszélgetett klubjának első emberével, Klaus Peter-Kohllal. A 35 éves Michalczewski akkor célzott rá, hogy nálánál jóval gyengébb képességű bokszoló ellen nem szívesen térne vissza, egy világbajnoki cím ugyanakkor igencsak csábítaná.

Hétfői sajtótájékoztatóján be is jelentette: "még egyszer világbajnok akarok lenni!" "Mégpedig minél hamarabb" - nyomatékosította.

Erdei szombati ellenfelét a hatodik menetben ütötte ki

Az Universum vezetése a WBA jelenlegi világbajnokát, az olasz Silvio Brancót szemelte ki számára, és alighanem mindent megtesz annak érdekében, hogy össze is hozza az összecsapást. Branco ugyanis 37 éves és korántsem verhetetlen, amit mérlege is bizonyít. 49-szer nyert, hatszor veszített két döntetlen mellett.

Ami az esélyeket illeti: Branco idén februárban kikapott az ugyancsak universumos - a Tigrisnél jóval szerényebb képességű - Stipe Drews ellen, aztán az olimpiai bronzérmes Béres Zoltán javított, a hatodik menetben ütötte ki a magyar bunyóst, aki pillanatnyilag korántsem képvisel komoly erőt. Branco - tavaly - az ellen a Serdjane ellen, akit Erdei az első menetben kiütött, a hatodik menetben nyert.

Branco 37 éves, októberben lett világbajnok

Branco ezek után október tizedikén a francia Sahnoune-t verte technikai KO-val a tizenegyedik menetben, Marseille-ben. Azóta ő a WBA világbajnoka, a hivatalos ranglista szerint Michalczewski pedig az elsőszámú kihívó.

Ha ez a forgatókönyv valósul meg, és a Tigris nem kíván visszavágni Gonzáleznek, akkor Erdei Zsolt előtt megnyílik a lehetőség, és Budapesten megmérkőzhet a mexikóival.