Erdei: Vagyok olyan erős, mint Michalczewski

2003.11.18. 13:18
Szombaton Erdei Zsolt a németországi Bayreuth-ban tizennyolcadik profi mérkőzésén kiütéses győzelmet aratott a francia Ramdane Serdjane ellen. Már ha lehet győzelemnek nevezni a "Kulka János-hasonmás" francia elleni bohózatot. Erdei azonban úgy érzi, felkészült komolyabb összecsapásokra is, így a Julio Cesar Gonzalez elleni WBO-címmeccsre is. Interjú.
Index: Megizzadt szombat este?

- Igen, a bemelegítés alatt, ugyanis nem tudtam, mikor kezdődik a meccsem, és folyamatosan melegítettem. A meccsen aztán már nem volt időm kimelegedni.

Index: Mi értelme volt ennek a szombati összecsapásnak?

- Szakmailag szinte semmi. Már amikor bejött a francia, látszott rajta, azt sem tudja hol van. Először amikor nyakon ütöttem azonnal padlót fogott - holott nem volt olyan nagy az az ütés -, majd amikor másodszor eltaláltam a kesztyűjét, azonnal lerogyott és jelezte, feladja. Nem tudom mit várt egy bokszmeccstől.

Index: Egyes hírek szerint az Universum ki sem fizette a franciát ezért a teljesítményéért.

- Elképzelhető, hiszen volt már ilyenre példa, de nem tudom, ebben az esetben mi történt. Mondjuk én sem fizettem volna neki semmit, mert nem is csinált semmit. Azonban nem tudom mi szerepelt a szerződésében.

Index: Mi alapján esett a választás éppen rá? Ezzel az Universum önmagát és sajnos Önt is lejáratja.

- Ez az Universum kapcsolatrendszerén múlik, ők körbenéztek, és őt látták megfelelőnek a jelenlegi felkészültsége alapján. Arra ők sem számíthattak, hogy semmit nem produkál majd.

Index: Ez a találkozó nem biztos, hogy megfelelő felkészülés volt egy esetleges Gonzalez elleni címmeccsre. Jelenleg mennyi esélye van a januári összecsapásnak?

- Ötven százalék. Ez leginkább a ZDF-en múlik, hiszen a tévétársaság inkább Ulrichot látná Gonzalez ellenfeleként. A német bokszoló menedzsmentje azonban úgy nyilatkozott, hogy még szükségük lenne 2-3 felhozó mérkőzésre.

Index: És Ön már felkészült egy vb-címmeccsre?

- Igen. Gonzalez a kora és a meccsszáma alapján felkészültebbnek és tapasztaltabbnak tűnhet, de úgy érzem, az amatőrök között eltöltött évek és az universumos időszak alatt én is elég tapasztalatot szereztem.

Index: Vannak olyan vélemények, mely szerint Michalczewski ugyan erősebb, Ön viszont gyorsabb.

- Ezzel nem értek egyet, szerintem felveszem vele a versenyt, vagyok olyan erős, mint a Tigris. Amiben biztos, hogy előttem jár, az az erőbeosztás. Én a legutóbbi találkozómon is hiába bokszoltam fölényben kilenc meneten keresztül, a végére elfogyott a szuflám, így majdnem baj lett belőle. Ezt kell két hónap alatt agyilag felfognom.

Index: Miben jobb Gonzaleznél?

A taktikámat a gyorsaságomra kell alapozni, hiszen ez a legnagyobb erősségem. Minden bizonnyal két különböző stílus találkozna, hiszen ő a hosszú kezeivel igyekezne távol tartani, míg én sok mozgással, gyors bal egyenesekkel "piszkálnám". Azonban az előbb említett erőnléti problémák miatt nem szabad minden mozdulatára reagálnom, okosan kell bokszolnom.

Erdei Ulrich előtt
Az Universum hivatalos honlapján megszavaztatták a bokszrajongókat, kit tartanak a klub legjobb félnehézsúlyú bokszolójának.
A jelenlegi állás:
Michalczewski: 79%
Erdei: 17%
Ulrich: 3%
Drews 1 %