Erdei se tudja kivel bokszolhat

2003.11.21. 11:54
Hiába adott az Universum szóbeli ígéretet Erdei Zsolt menedzsmentjének, mégsem jöhet létre a magyar öklöző vb-címmeccse Budapesten. Ha össze is jön az Erdei-Gonzalez összecsapás, minden bizonnyal Kalsruhéban.
Erdei Zsolt az elmúlt szombaton villámgyors kiütéses győzelmet aratott a francia Serdjane ellen, megszerezve tizennyolcadik győzelmét a profik között. Akkor még úgy tűnt, a magyar öklöző a következő mérkőzését Budapesten a mexikói Gonzalez ellen vívhatja a WBO világbajnoki övéért. Esélyeit rontotta, hogy a visszatérés mellett döntő Michalczewski is bejelentette: Gonzalez ellen akar revansot venni.

Úgy tűnt, az Universum a magyart favorizálja, hiszen Dámossy Zsoltnak, Erdei menedzserének szóbeli ígéretet tettek a magyarországi vb-meccsre. A ZDF azonban bekavart. A német tévétársaság ugyanis nem Erdei január 17-re, Budapestre tervezett első címmeccsét, inkább a német Ulrich egyik találkozóját akarják adni.

Michalczewski marad a WBO-nál
Dariusz Michalczewski mindenképpen egy címmeccsel akart visszatérni. Sokáig úgy tűnt a WBA égisze alá tartozó világbajnoki címmérkőzésen tér vissza az olasz Silvio Branco ellen, de a profibox. hu internetes oldal szerint az olasz bokszoló inkább a jóval gyengébb, volt cirkálósúlyú WBA világbajnok francia Fabrice Tiozzo ellen küzd meg.

Ennek ellenére a címmeccs még létre jöhet, csak éppen Kalsruhében. Ez azonban már az Universumon múlik, kit küld a Tigristől elvett övért a mexikói ellen. Erdei esélyeit növelheti, hogy az Universum hivatalos honlapján megszavaztatták a bokszrajongókat, kit tartanak a klub legjobb félnehézsúlyú bokszolójának. Itt a jelenlegi állás szerint a toronymagasan vezető Michalczewski (67 százalék) mögött Erdei található (31 százalék), míg Ulrich mindössze a szavazatok 2 százalékát gyűjtötte.

Az olimpiai bronzérmes ökölvívó az Index érdeklődésére elmondta: pályafutására nincs nagy befolyással, hogy Michalczewski esetleg a WBO kötelékében bokszol. Erdei még most is úgy tudja január közepén Kalsruhéban vív meg Gonzalezzel a vb-címért, de jelen pillanatban fogalma sincs hogy állnak a tárgyalások.

"Ulrichnál sokkal jobbnak tartom magam, de a németeket ismerve nem meglepő ez a döntés. Ha magyar klubról lenne szó, mi is a hazai versenyző mellett döntöttünk volna. Egyébként nem is nagyon érdekel az egész, nem is akarom magam idegesíteni ezzel a témával, nekem az a fontos, minél előbb bokszoljak a vb-címért." - mondta Erdei.