Ervin
14 °C
21 °C

Puerto Rico-ban bokszol Kótai

2003.12.01. 11:10
Kótai Mihály a WBF nagyváltósúlyú világbajnoka utoljára lép ringbe idén januári címvédése előtt. A floridai Elias Cruz elleni összecsapást szombaton vívják Puerto Rico-ban.
Kótai Mihály idén szeptemberben a zimbabwei Musiyiwától elszenvedte profi pályafutása első vereségét - mely egyből edzőváltást is eredményezett - így elmaradt az októberre tervezett WBF címmérkőzése. A magyar ökölvívó október közepén a gyakorlatilag teljesen ismeretlen osztrák Joszef Brayer ellen vívott felhozó meccset, majd az elmúlt egy hónapban, Kaliforniában edzőtáborozott, ahol többek között a Barrerat legyőző Pacquiao-val is készülhetett. Úgy tűnt Kótai idén már nem lép kötelek közé, az utolsó pillanatban mégis bevállalt egy újabb felhozó meccset.

Egyelőre nem dőlt el, hogy a januári címmérkőzésén ki ellen szerepel az amatőröként Eb-bronzérmes bokszoló, az azonban biztos, hogy december 6-án Puerto Rico-ban Elias Cruz ellen húz kesztyűt.

A profibox című szakportál szerint a 35 éves floridai Cruz (11-9-0; 7KO) már több mint tíz éve profi, és olyan világnagyságok ellen bokszolt, mint Ricardo Mayorga, Jose Antonio Rivera, Thomas Damgaard.

A dominikai ökölvívó 1995-ben Carlos Montero (KO2) ellen megszerezte hazája váltósúlyú bajnoki címét. 1999 és 2001 között ismeretlen okok miatt nem szállt ringbe, viszont a 2001-es visszatérésekor egyből a váltósúly jelenlegi legnagyobb alakja, Ricardo Mayorga ellen lépett kötelek közé, és szenvedett technikai KO vereséget a harmadik menetben.

Összesített mérlege kicsit csalóka, a vereségeit ugyanis csaknem mind komoly riválisok ellen szenvedte el. Kótai és Elias Puerto Rico-ban egy HBO PPV rendezvényen lép fel. Kótai vasárnap utazott Washington érintésével a helyszínre.