Klaudia
-4 °C
2 °C

Kótai és Klicsko is kiütéssel nyert

2003.12.07. 13:12
A WBF nagyváltósúlyú világbajnoka Kótai Mihály a hatodik menetben kiütéses győzelmet aratott a dominikai Elias Cruz ellen, ezzel megszerezte profi pályafutásának 26. győzelmét. Az ukrán Vitalij Klicskonak pedig mondössze öt percre volt szüksége a kanadai Kirk Johnson ellenében.
Kótai Mihály szeptemberi, profik között elszenvedett első veresége óta mindössze egyszer lépett ringbe, akkor az osztrák tehénpásztort, Joszef Brayert verte meggyőző fölénnyel. Szombaton egy újabb felhozó összecsapáson már egy jóval nehezebb ellenfél, a 35 éves, dominikai, ám Floridában élő Elias Cruz (11-10-0; 7KO) várt amatőrként Európa-bajnoki bronzig jutó öklözőnkre.

A profibox.hu internetes portál szerint a találkozó harmadik menetében mindkét öklöző volt a padlón - ez volt Kótai első padlózása profiként - de mindketten folytatni tudták a küzdelmet. Azonban a hatodik menetben az elmúlt egy hónapot az Egyesült Államokban edzőtáborozó Kótai ismét padlóra küldte vetélytársát, mely ekkor már nem bírta a további megpróbáltatásokat.

A nagyváltósúlyú WBF világbajnokunknak ez volt a 26. győzelme és ezeknek pont a felén diadalmaskodott kiütéssel. Kótai legközelebb már csak az új évben lép ringbe, ám akkor minden bizonnyal egy címvédő mérkőzésen, egy jelenleg még ismeretlen ellenféllel szemben.

Klicsko öt perc alatt végzett Johnsonnal

Kótainál jóval "könnyebben" diadalmaskodott Vitalij Klicsko, aki a New York-i Madison Square Garden-ben megrendezett nehézsúlyú összecsapáson, a második menetben technikai KO győzelmet aratott a kanadai Kirk Johnson ellen.

Az ukrán öklöző rögtön a találkozó elején támadólag lépett fel, Johnson szinte nem is tudott akciót kezdeményezni, csak a védekezéssel volt elfoglalva. Az első menetet még kibírta lábon a kanadai, de a második három perc közepén már nem tudott állva maradni Klicsko balegyeneseitől és padlót fogott. Ekkor még felállt, de az újabb roham elől hiába menekült a sarokba, a mérkőzésvezető beszüntette a kilátástalan küzdelmet.