Hét és félmillió dollárt fell fizetnie Don Kingnek

2003.12.11. 14:20
A profi boksz egyik legismertebb mérkőzésszervezője, Don King peren kívül egyezett meg az egykori világbajnok, Terry Norris-szal. A menedzsernek így is hét és félmillió dollárt, több mint másfélmillió dollárt kell fizetnie, mert sikkasztott tőle. Tyson százmilliót követel.
Don King, a profi ökölvívás legismertebb menedzsere 7,5 millió dollárt fizet Terry Norris volt világbajnoknak.

A több mint hét éve húzódó perben Kinget azzal vádolták meg, hogy nem fizette ki azokat a pénzeket, amelyek Norrist illették volna a mérkőzésekért. A két fél végül peren kívül megegyezett.

- Azt hiszem, ez Don King uralkodásának a végét jelentheti. Most többen is rájöhetnek, mit művelt ez az ember az évek során - mondta Judd Burstein, Norris jogi képviselője.

A meccsszervezők "királyának" egy héten belül 3 millió dollárt kell átutalnia a 36 éves Norris számlájára, míg a fennmaradó összeget 15 hónapon belül kell kifizetnie.

Norris 1991-ben lett világbajnok nagyváltósúlyban, majd 1998-as visszavonulásáig 47-9-es (31 k.o.) győzelem-vereség mutatóval rendelkezett. 2000-ben szeretett volna visszatérni a profik közé, ám a nevadai sportbizottság egészségügyi okokra hivatkozva nem engedte újra a szorítóba lépni.

Ez az ügy valósággal eltörpül amellett, hogy Mike Tyson volt nehézsúlyú világbajnok szintén sikkasztással vádolja Don Kinget. "Iron Mike" 100 millió dollár körüli összeget szeretne behajtani az extravagáns frizurájáról is ismert promótertől.