Áprilisban lehet a Lewis-Klicsko visszavágó

2004.01.07. 11:01
Amennyiben az HBO tévétársaság teljesíti Lennox Lewis anyagi követeléseit, idén tavasszal létrejöhet a tavaly az év meccsének kikiáltott, és botrányos körülmények között véget ért Vitalij Klicsko elleni ütközet visszavágója.
Tavaly júniusban hiába vezetett valamennyi pontozónál Vitalij Klicsko az angol Lewis ellen, a mérkőzés vezetője a több sebből vérző ukránt léptette le. (Tény, hogy Klicskót az eset után hatvan öltéssel kellett összevarrni.) Az Universum öklözője még a ringben visszavágót követelt, melyet vetélytársa akkor megígért neki, majd visszavonta ígéretét.

Most azonban úgy tűnik, mégis létrejöhet a nagy találkozó. Ehhez az is kellett, hogy a HBO teljesítse a 39 esztendős angol 15 millió fontos (mintegy 5,55 milliárd forintos) követelését. A pontos időpontról és a helyszínről később döntenek a felek, az azonban biztos, hogy New Yorkban vagy Las Vegasban találkoznak.

Lewist a 15 millió fonton kívül egykori amatőr edzője, Adrian Teodorescu is meggyőzte. Egykori tanítványának adott tanácsában elmondta, már senkinek nem kell bizonyítania, mindössze saját lelkének tenne jót, ha nem egy rossz emlékű meccsel, egy vitatott győzelemmel vonulna vissza. "Áldozzon fel 8-10 hetet a felkészülésre, üsse ki újra Klicskót vegye fel a pénzt és vonuljon vissza" - szólt az edzői "tanács".