Az idősebb Klicsko szállhat ringbe Lewis övéért

2004.02.09. 12:36
Egészen múlt péntekig reménykedhetett a Lennox Lewis elleni visszavágóban Vitalij Klicsko. A brit nehézsúlyú WBC-világbajnok azonban bejelentette visszavonulását, így az ukrán már nem vehet elégtételt a furcsa körülmények között elszenvedett tavalyi vereségért. Klicsko valószínűleg öccse, Vlagyimir legyőzőjével, Corrie Sandersszel mérkőzhet meg Lewis gazdátlanná vált övéért.
Lennox Lewis múlt pénteken bejelentett visszavonulása a brit öklöző rajongóin kívül talán csak Vitalij Klicskót rázta meg jobban. Az ukrán bokszoló tavaly júniusban találkozott vetélytársával és akkor a hatodik menetben leléptették őt. Lewis akkor szinte azonnal visszavágót ígért, de a címvédő időhúzása miatt nem sikerült tető alá hozni.

A WBC március 1-ig adott haladékot a világbajnoknak, hogy megnevezze a visszavágó időpontját, Klicsko azonban hiába reménykedett a revans lehetőségében, ez most már örökre álom marad számára.

A csalódása ellenére az Universum öklözője sportszerűen nyilatkozott Lewisról. Klicsko nagyon szomorú, de elmondta, tiszteletben kell tartania a brit döntését. Annak ellenére, hogy az elmaradt visszavágó miatt csalódott, büszke, hogy legalább egyszer megmérkőzhetett a sportág egyik kiemelkedő alakjával. A további életre pedig, a legjobbakat kívánja neki, bármihez is kezd a "civil" életben a nagy ellenfél.

Lennox Lewis visszavonulásával szabadon maradt a WBC nehézsúlyú öve, melyért minden bizonnyal a súlycsoport két legmagasabban jegyzett bokszolója, Vitalij Klicsko és Corrie Sanders mérkőzhet majd meg.

Klicskónak személyes elszámolni valója is van a dél-afrikaival, hiszen tavaly márciusban bő három perc alatt négyszer is padlóra küldte öccsét, Vlagyimirt, a WBO világbajnoki övéért vívott összecsapáson.