Tyson-Holyfield harmadszor?

2004.02.09. 12:17
A mielőbbi sikeres visszatérés reményében Mike Tyson elkezdte a felkészülést. Igaz, egyelőre még nem Roy Jones, hanem az ellen az Evander Holyfield ellen, aki eddigi két meccsüket megnyerte.
A jelenkor egyik legvitatottabb ökölvívója, Mike Tyson tavasszal valószínűleg újra ringbe lép. Minden idők legfiatalabb nehézsúlyú világbajnoka - aki alig egy éve még meg akart halni-, tanácsadója szerint, elkezdte a felkészülést és alig várja, hogy visszatérjen a profi boksz világába.

Igaz, eddig is minden lehetőséget kihasznált, hogy beszéljenek róla. Többek között Roy Jonest akarta ellenfélnek, majd később a K1-be akart belekóstolni, míg tavaly decemberben kiállt volna "bármelyik" Klicsko-testvér ellen.

A Profibox.hu internetes szakportál szerint Tyson jelenleg még nem akar Roy Jonesszal bokszolni, de a későbbiekben mindenképpen szeretné összemérni erejét napjaink kétségkívül legjobb ökölvívójával.

Jelenleg azonban egy Evander Holyfield elleni, immár harmadik összecsapásnak van a legnagyobb esélye. Való igaz, hogy mindketten túl vannak karrierjük csúcsán, azonban kettejük újabb párharca sokakat érdekelne. Külön érdekesség, hogy mindketten szeretnének világbajnoki címmérkőzést vívni, főleg, ha magas fellépti díjat ígérnek nekik.

Eddigi két összecsapásuk Holyfield sikerével végződött. '96 novemberében a veterán öklöző technikai K.O.-val diadalmaskodott, míg a fél évvel későbbi visszavágón Tyson nemes egyszerűséggel leharapott egy darabot ellenfele füléből, ezért diszkvalifikálták.