Aladár, Álmos
-1 °C
1 °C
Jászapáti Petra
ma 11:00
Jászapáti Petra
Rövidpályás gyorskorcsolya

Csonttörő Hamed ellen bokszolhat

2004.02.10. 17:25
Az argentin Julio Pablo Chacónon egy mélyütéssel revánsot vevő Nagy János februári meccse után az angol Hameddel is találkozhat. A súlycsoport korábbi bajnoka több mint másfél éve nem bokszolt, de a visszatérését fontolgatja.
Az argentin Julio Pabló Chacón után Prince Naseem Hamedet is szeretné Magyarországra csábítani Rácz Félix, a legsikeresebb hazai profi bokszistállóként számon tartott Felix-Promotion tulajdonosa.

Kokó ellen nem jött össze a meccs

Rácz szombaton Londonba utazik, hogy tárgyaljon Frank Warrennel, Hamed mérkőzésszervezőjével. Ha sikerül megállapodniuk, akkor a korábbi pehelysúlyú világbajnok Hamed Budapesten, Nagy János ellen térhetne vissza a profi ökölvívás vérkeringésébe.

A profibox című internetes szaklap szerint az esetleges Nagy-Hamed összecsapásra május végén kerülhetne sor. Ha Rácz Félix sikerrel jár, akkor megvalósulhat az, ami Kovács "Kokó" István pályafutása során nem valósult meg: a magyar közönség láthatná a pehelysúly egykori koronázatlan királyát.

Hamed másfél éve nem bokszolt

Mindehhez persze arra is szükség lesz, hogy Nagy a február 21-i, tapolcai gálán legyőzze az amatőrként világ- és Európa-bajnok bolgár Kirkor Kirokorovot.

A visszavonulását és visszatérését egyaránt fontolgató harminc éves Hamed legutóbbi mérkőzését 2002 májusában vívta, akkor az olasz Manuel Calvót egyhangú pontozással győzte le. Előtte egy évvel szenvedte el pályafutása egyetlen vereségét - 36 sikeres összecsapás után - a mexikói Barrera ellen. (Őt azóta Manny Pacquiao fosztotta meg övétől.)