Sanders nagy verést ígér mindkét Klicskónak

2004.02.13. 15:41
A volt nehézsúlyú WBO világbajnok Corrie Sanders egy sajtótájékoztatón kijelentette, hogy előbb Vitalij, majd Vlagyimir Klitcskót veri meg, s ezután visszavonul.
Tavaly márciusban, a kihívó dél-afrikai Corrie Sanders óriási meglepetésre a második menetben kiütötte az ukrán Vlagyimir Klicskót, a Boksz Világszervezet Hannoverben megrendezett nehézsúlyú címmérkőzésén. Klicsko korábbi 41 mérkőzéséből csak egyet veszített el: 1998. december 5-én az amerikai Ross Purittytől.

Sanders ezután kézsérülést szenvedett (egy üvegajtó vágta el a kezét), majd utána sokáig halogatta a címvédést, holott még Roy Jones is kihívta őt. Az Universum kétszeri kihívásának sem tett eleget inkább októberben lemondott világbajnoki címéről . Azóta sem lépett kötelek közé.

Most azonban Lennox Lewis múlt pénteken bejelentett visszavonulásával szabadon maradt a WBC nehézsúlyú öve, melyért minden bizonnyal a súlycsoport két legmagasabban jegyzett bokszolója, Vitalij Klicsko (33-2-0, 32 KO) és Corrie Sanders (39-2-0, 29KO) mérkőzhet majd meg.

A Profibox.hu információi szerint az elmúlt egy évet "tétlenséggel" töltő Sanders már üzent is a két ukránnak. "Egy ideje távol maradtam az edzőteremtől, de nemsokára újra edzésbe állok. A pénz a motivációm, és a lehetőség arra, hogy milliókat keressek. A terveim szerint előbb megnyerem az övet Vitalji ellen, aztán nagy pénzért megvédem Vlagyimir ellen, és tiszta szívvel vonulhatok vissza. Tudom, hogy a WBU és a WBO övek nem a legjobb címek, de a WBC a legtekintélyesebb, és ezért nagyon hálás vagyok a lehetőségért."

Fogadjon Lewisra
Köztudott, hogy Anglia a fogadások hazája is. Mindig, mindenre felteheti pénzét a játékos kedvű fogadó, így Lennox Lewis esetleges visszatérésére is

Az egyik legnagyobb fogadóiroda-hálózat kirendeltségeiben 7-2 arányban lehet pénzt feltenni arra, hogy a nehézsúly ma már legendás alakja, az alig egy hete visszavonult Lennox Lewis két éven belül visszatér, és ismét a ringben osztja majd a pofonokat.

A hírek szerint már több tucat lelkes Lewis rajongó fogadott kedvencük visszatérésére, de a bajnok hamar lelohasztotta lelkesedésüket: "Pénzkidobás az egész. Döntésem végleges, soha többé nem lépek ringbe.