Csonttörő négy ranglistán is az első tízben

2004.02.20. 10:48
A magyar ökölvívás történetében Nagy "Csonttörő" János az első, akinek egy időben sikerült a négy legjelentősebb világszervezet ranglistáján az első tízbe kerülni. A WBO nagypehelysúlyú interkontinentális bajnoka szombaton, a tapolcai gálán a WBA kisvilágbajnoki övét is begyűjtheti a bolgár Kirkor Kirkorov ellen.
A Bokszvilágtanács (WBC) kiadta legfrissebb ranglistáját, amelyen a legjelentősebb változás a szombati Kirkor Kirkorov elleni összecsapásra készülő Nagy "Csonttörő" János helyezésében van.

Csonttörő, aki a tavaly októberben az argentin Chacon ellen megvédett WBO nagypehelysúlyú interkontinentális címe mellé szombaton a WBA ugyanilyen övét is begyűjtheti, a magyar ökölvívás történetében az első olyan bokszoló, akit mind a négy nagynak mondott világszervezetnél (WBO, WBA, WBC és IBF) egy időben az első tízben jegyez.

Nagy János jelenlegi ranglistás helyezései:
WBA - 4.
WBO - 8.
IBF - 10.
WBC - 10.

Ha hozzávesszük, hogy Csonttörő vezeti az Európai Bokszunió (EBU) ranglistát is, akkor máris érthető, hogy a Felix-Promotion veretlen WBO kisvilágbajnoka úgy gondolja, nem csak illúzió egy Naseem Hamed elleni összecsapás.

Az előző WBC-ranglistán Nagy még a 12. volt, tehát már a tapolcai összecsapás előtt két helyet javított. Nem volt ilyen szerencsés a nagyváltósúlyú WBF-világbajnok Kótai Mihály, hiszen ő a tizenkilencedikről a huszadik helyre csúszott vissza. Más magyart sajnos nem jegyez a legerősebbnek tartott világszervezet. (A WBO-világbajnok Erdei Zsolt azért nem szerepel a WBC ranglistáján, mert a négy nagy szervezet nem rangsorolja egymás világbajnokát.)