Alfréd
-3 °C
3 °C
Tóth Ivett
ma 02:00
Tóth Ivett
Műkorcsolya

Erdei Amerikába készül

2004.02.20. 14:03
A januárban a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét megszerző Erdei Zsolt azóta pihenéssel töltötte idejét, a jövő héttől azonban újra edzésbe áll. Egyelőre még nem tudni, hol védheti meg elsőségét, de nyolcvan százalék az esély arra, hogy április 24-én Amerikában bokszol, klubtársával, Vitalij Klicskóval együtt.
"Hihetetlen az a szeretet, amit a világbajnoki győzelmem óta kaptam szerte az országban, megszámolni sem tudnám, hány élménybeszámolót tartottam" - kezdte Erdei Zsolt pénteki sajtótájékoztatóját. "Eddig pihentem, feltöltődtem, amennyire csak lehetett, de most már bizsergést érzek, és a jövő héten edzésbe is állok Hamburgban, Fritz Sdunekkel. A siker óta csak telefonon beszéltem vele" - mondta.

Valamelyik Klicskóval bokszol együtt Madár

Erdei menedzsere, Dámosy Zsolt kifejtette, hogy előzetes terveik szerint az Universum egyik vezetője, Peter Hanraths is eljött volna Budapestre, de egy szívműtét utáni orvosi felülvizsgálaton kellett részt vennie Németországban. "Szerettük volna együtt szemügyre venni a Budapest Sportarénát, értelemszerűen azzal a tervvel, hogy egy gálát bonyolítsunk le benne, de erre még várni kell" - magyarázta.

Dámosy ismertette, hogy Erdei várhatóan április 24-én lép ringbe Vitalij Klicskóval együtt Amerikában. "Azt azonban még nem tudni, melyik város lesz a színhely. Három lehetőség van: New York, Las Vegas vagy Los Angeles. Itt kerülhet sor Zsolt első címvédésére. Az ellenfél még nem ismert, de a német klubot ismerve nem hinném, hogy elsőre a világranglista első öt helyezettje közül kerülne ki a kihívó" - jegyezte meg.

A jövő héten kiderül a helyszín

Tartalék időpontként április tizedikét és Las Vegast - ekkor Vlagyimir Klicsko mérkőzik -, valamint május tizedikét, Berlint jelölte meg. Az amerikai gálák közül mindkettőt az HBO közvetíti, ami nagy elismerés valamennyi öklözőnek.

Az Egyesült Államokban már kétszer szereplő Erdei hozzátette: a jövő héten már véglegesen kiderülhet az időpont és a helyszín, rá néhány napra pedig a rivális is. "Nem zavar, hogy még nem tudom, kivel bokszolok. Tisztában vagyok vele, hogy az argentin Garay neve azonnal a győzelmem után felmerült, hogy Calzaghe is megmérkőzne velem, de nem nekem kell eldönteni, kivel mérem össze az erőmet" - értékelt.

A megfelelő személy a ringben

A sajtótájékoztatóan Erdei és a Praktiker egyéves megállapodást kötött egymással. "Hat éve szerepel egy ring a reklámjainkban, de most találtuk meg a megfelelő személyt bele" - árulta el a cég vezetője, Karl-Heinz Keth.