Rácz még félti Hamedet Csonttörőtől

2004.02.24. 10:40
Rácz Félix, a szombat óta két bokszszervezet kisvilágbajnoki övét is birtokló Nagy "Csonttörő" János menedzsere úgy érzi, az egykori világelső Prince Naseem Hamed jelenleg nem lenne méltó ellenfele a magyar öklözőnek. Rácz bízik benne, Nagy még az idén világbajnoki címért bokszolhat.
"Szeretném, ha Hamed Magyarországon térne vissza, azonban ez a találkozó nem egy "Csonttörő" elleni összecsapás lenne. Nem lenne fair, egy remek formában lévő, veretlen ellen szorítóba küldeni őt kétéves kihagyás után" - mondta az Indexnek Rácz Félix, Nagy "Csonttörő" János menedzsere.

Katowicében lesz a következő gála
Lengyelországban tartja következő gáláját a Felix-Promotion, a legnagyobb magyar profi bokszistálló. A tulajdonos Rácz Félix április 17-én Katowice mellett rendezi meg az "Amazonok éjszakáját", melynek során Miló Viktória világbajnoki címvédésre készül, míg Csábi Bettina valamelyik szervezet övét gyűjtheti be. Rajtuk kívül szorítóba lép az immár a WBO és a WBA kisvilágbajnoki címét egyaránt birtokló Nagy János is.
Mint ismert, a nagypehelysúlyú "Csonttörő" szombaton egyhangú pontozásos győzelemmel védte meg a WBO kisvilágbajnoki címét, és szerezte meg mellé a WBA ugyancsak kisvilágbajnoki övét. Győzelmével a magyar öklöző tizenhatodik mérkőzésén is veretlen maradt a profik között. A tapolcai összecsapáson az amatőr világbajnoki és Európa-bajnoki aranyéremmel bíró bolgár Kirkor Kirkorov nem tudott méltó partnere lenni a remek formában öklöző Nagynak.

A menedzser, aki gőzerővel dolgozik az egykori világelső Magyarországra csábításán, elmondta: egy ilyen nagy formátumú bokszgála tető alá hozatala minimum 200 ezer euróba kerülne. "Jelenleg folyamatos tárgyalásban állunk és március elsejéig adnak választ, mikor tér vissza a "Herceg", és legfőképpen mennyiért?"

Csonttörő jelenleg jól megérdemelt pihenését tölti és majd csak két hét múlva beszélnek a jövőbeni terveikről. Az már biztos, hogy tavasszal szeretnének egy felhozó meccset, majd júniusban egy címvédő mérkőzést megszervezni. Ehhez azonban, meg kell várni a márciusi világranglistát is.

Egy esetleges világbajnoki címről Rácz elmondta: "A WBA-nál jó esetben még idén világbajnoki címért bokszolhat "Csonttörő", míg a WBO-nál a jelenlegi helyezése alapján erre legjobb esetben is csak jövőre kerülhetne sor".