Lewis edzője segíti Klicskóékat

2004.02.27. 14:31
Vlagyimir és Vitalij Klicsko két hét eltéréssel világbajnok lehet. Előbbi a WBO, míg bátyja a WBC jelenleg szabad világbajnoki övéért száll ringbe. Felkészítésükben szerepet vállal Manny Steward, aki a nemrég visszavonult bokszlegenda Lennox Lewis edzője volt.
Áprilisban valósággá válhat a Klicsko rajongók álma. A két ukrán öklöző két különböző bokszszervezet világbajnoki övéért száll ringbe és esetleges sikerükkel Vlagyimir a WBO, míg Vitalij a WBC világbajnoka lehet.

A Profibox.hu információi szerint Vlagyimir április 10-én Las Vegasban, a Mandalay Bay Casinóban mérkőzhet meg a WBO betöltetlen nehézsúlyú övéért Lamon Brewster ellen. Két héttel később pedig, Vitalij Klicsko, öccse egykori legyőzőjével, Corrie Sandersel találkozik a WBC jelenleg gazdátlan bajnoki címéért.

A két összecsapás nehezen jött létre, ugyanis Klaus-Peter Kohlnak, a fivérek promóterének hetekig tartó tárgyalás és egyeztetés után sikerült csak megállapodni az ellenfelekkel. Ez különösen nagy tett, hiszen korábban Sanders már összetűzésbe került az Universummal és inkább lemondott az éppen Vlagyimirtól szerzett WBO övéről, mintsem hogy világbajnokhoz nem méltó pénzért védje azt meg. Később aztán meggondolta magát és mindkét Klicskónak nagy verést ígért.

A két ukrán biztosra akar menni, és már meg is kezdték a felkészülést a címmeccsekre. És hogy semmit nem bíznak a véletlenre, azt jól jelzi, hogy változtattak eddigi edzői stábjukon. A világbajnoki meccsekre ezúttal Fritz Sdunek mester mellett nem Freddy Roach, hanem a nemrég visszavonult legenda Lennox Lewis legendás edzője, Manny Steward felügyel.