Kótai ír ellenfelet kapott következő címvédésén

2004.03.23. 15:29
Kótai Mihály az ír származású Derek Roche ellen védheti meg a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú bajnoki övét április 10-én Manchesterben.
A profiboksz.hu internetes szaklap információja szerint a profi bokszvilágbajnok Kótai menedzsmentjének sikerült megegyeznie az Angliában élő ír öklöző, Derek Roche képviselőivel.

Két elvesztett címmeccse volt az ír bunyósnak

A több mint tízéves profi pályafutásra visszatekintő 31 éves Roche személyében hivatásos karrierje eddigi legkeményebb ellenfele vár Kótaira, hiszen a többszörös brit bajnok bokszoló korábban az IBO interkontinentális címével büszkélkedhetett. (Kótai a WBC-nél volt kisvilágbajnok.) Kétszer világbajnoki címmérkőzésen is szorítóba lépett, de mindkettőt elbukta.

Igaz, nem a négy nagy szervezet valamelyikénél, hanem a WBU-nál mérkőzött, és ellenfelei sem voltak különösebben jegyzettek. A dél-afrikai Jan-Piet Bergman ellen végigállta a tizenkét menetet, pedig már a hatodikban padlózott. Neil Sinclair ellen ugyanakkor az első menetet sem húzta ki.

Roche-nak négy veresége van

Roche a boxrec.com nevű internetes szaklap szerint a 62. helyen áll a súlycsoport világranglistáján, míg a magyar versenyző a 48. pozíciót foglalja el. A Tornádó névre elkeresztelt Kótai 27 győzelem mellett eddig mindössze egyszer kapott ki, riválisának mérlege: 33 mérkőzésen 29 győzelem (15 k.o.) és 4 vereség.

A mérkőzésre a Boksz Világtanács (WBC) pehelysúlyú bajnoki címéről döntő Michael Brodie-In Dzsin Csi összecsapás felvezető műsorában kerül sor. Brodie-ról annyit kell tudni, hogy Kokó veresége után ringbe szállt volna az első magyar profi világbajnokkal, de nem tudták összehozni vele a visszatérő meccset.