Matolcsi lesz Kótai következő kihívója

2004.04.23. 13:31
Matolcsi József csütörtök este megszerezte a Boksz Világalapítvány (WBF) betöltetlen nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki címét - így ő hívhatja ki a világbajnok Kótai Mihályt.
Magyar párharc döntheti el a Boksz Világalapítvány (WBF) nagyváltósúlyú világbajnoki övének sorsát, miután Matolcsi József az ukrajnai Lembergben (Lviv) legyőzte a hazai pályán öklöző Roman Dzumant. Így Matolcsi lehet a szervezet világbajnoki övét birtokló Kótai Mihály következő ellenfele.

A profibox.hu internetes oldal szerint küzdelmes és izgalmas csatát hozott a lvivi mérkőzés. A betöltetlen nagyváltósúlyú interkontinentális bajnoki címért Matolcsi tizenkét menetben 116:113, 116:114 és 114:118 arányú megosztott pontozással nyert Dzuman ellen.

A magyar öklözőnek mindkét szemhéja felrepedt, de ez sem akadályozta meg győzelmét. A mérkőzés után a hazai közönség nehezen tudott beletörődni kedvence vereségébe és kisebb zavargás, lincshangulat alakult ki. A magyar versenyzőt és a Polish Box Promotion tulajdonosát, Krzysztof Zbarskit csak a biztonságiak segítségével sikerült kimenekíteni. Matolcsi ezzel élete első nemzetközi címét szerezte meg.

A "hajdúsági zúzógép" várhatóan a nyáron, Magyarországon lép a kötelek közé Kótaival, aki április 10-én védte meg világbajnoki övét, miután a manchesteri címmérkőzésen kiütötte az ír Derek Roche-ot.