Csilla, Noémi
10 °C
28 °C

Lewis: Klicsko megérdemelten nyert

2004.04.26. 15:19
Szombat hajnalban több mint két és félmillió német tévénéző szeme láttára Vitalij Klicsko a nyolcadik menetben kiütéssel szerezte meg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú világbajnoki címét. Az ukrán bunyós bosszút állt öccse legyőzőjén, Sandersen, és fivérével már azt tervezik, hogy hamarosan mind a négy nagy szervezet vb-övét begyűjtik, egyszerre.
Hiába nyilatkozott felettébb magabiztosan Corrie Sanders a Vitalij Klicsko elleni hétvégi világbajnoki döntője előtt, a találkozón kiderült: nem képes felvenni a küzdelmet fiatalabb riválisával szemben. A 38 éves dél-afrikai öklöző a WBC-címmeccs első két menet után elfáradt, és mivel Vlagyimirrel vívott összecsapással ellentétben most ebben a szakaszban nem tudta eldönteni a találkozót, a folytatásban alulmaradt. (Tavaly márciusban Hannoverben a második menetig négyszer küldte padlóra a fiatalabbik fivért.)

Sanders kórházba került, de gyorsan kiengedték

Sanders olyannyira elkészült erejével, hogy mindössze ötvenszer ütötte meg az ukránt, míg ellenfele kétszázharminc alkalommal talált be. Pedig a dél-afrikai már több mint egy éve nem bokszolt, emiatt is vették el tőle a WBO-elsőségét.

"Mintha a vasat ütöttem volna" - nyilatkozta az összecsapás után Klicsko, utalva arra, hogy azért nem volt könnyű dolga. Sanderst egyébként kórházba kellett vinni a meccs után, de a megfigyelés után kiengedték.

Lewis: őrületes meccs volt

A mérkőzést a helyszínen megtekintő Lennox Lewis elragadtatva nyilatkozott. "Őrületes meccs volt, hihetetlen iram, Vitalij megérdemelten lett bajnok, nála van jó helyen az övem" - mondta a nemrég visszavonult klasszis.

A 32 éves Klicsko első nyilatkozatában azt fejtegette, hogy igazán boldog akkor lenne, ha Lewis meggondolná magát, és visszatérne. Annál is inkább, mert tavalyi meccsük után visszavágót ígért neki a ringben. (Akkor Lewis a hatodik menet után nyert, mert a bíró nem engedte Klicskónak a folytatást, akinek végül hatvan öltéssel kellett összevarrni arcának sebeit.)

Születésnapi ajándék a Klicsko-apukának

"Az volt a célom, hogy helyreállítsam a család tekintélyét. Valaha az volt a tervünk az öcsémmel, hogy az összes nehézsúlyú szervezet világbajnoki övét a birtokunkba vegyük, mégpedig egyszerre. Ettől két hete, Vlagyimir veresége után még messze álltunk, most egy lépéssel mindenképpen közelebb. Két hete ugyanakkor azt is elhatároztam, hogy Vlagyimirnek szerzem meg a vb-címet. Emellett kétségkívül az is motivált, hogy édesapám szombaton ünnepelte ötvenhetedik születésnapját. Jómagam így ajándékoztam meg őt" - mondta büszkén.