Michalczewskit verheti barátnője

2004.05.04. 12:54
Harminchatodik születésnapján, május ötödikén jelenik meg a korábbi félnehézsúlyú bokszvilágbajnok, Dariusz Michalczewski önéletrajzi könyve, Erősebb a félelemnél címmel. Erdei Zsolt klubtársa magánéletéről, szerelemeiről is vall a kötetben. A Bild a megjelenés előtt közölt belőle részleteket.
A lengyel származású félnehézsúlyú Dariusz Michalczewskinek tavaly októberben nem sikerült beállítani Rocky Marciano csúcsát, és a negyvenkilencedik meccsén - életében először - legyőzték. A mexikói Gonzalez ellen rossz taktikát választott, és hazai pályán, Hamburgban megérdemelt vereséget szenvedett.

Bosszú helyett könyv - egyelőre

A karrierjét '91-ben kezdő Michalczewski azóta nem lépett ringbe, januárban meg is műtötték sérült térdét, majd Vlagyimir Klicsko veresége után furcsa ötlettel lépett a nyilvánosság elé, bejelentette: képes arra, hogy bosszút álljon az ukránért, és hogy a nehézsúlyban méresse meg magát.

A Tigris névre elkeresztelt öklöző pályafutásának folytatásáról azonban továbbra sincsenek megbízható információk, baljós jelnek tekinthető azonban, hogy szerdán megjelenik önéletrajzi könyve, Erősebb a félelemnél címmel.

Első világbajnoksága után csalta meg először feleségét

Ebben Michalczewski nyíltan beszél korábbi kapcsolatáról, miért vette el kétszer gyerekkori szerelmét, Dorotát. ('86-ban kötöttek először házasságot.) A frigy azonban nem sikerült túl jól, hiszen Dorota korábbi elmondása szerint nemcsak őt, hanem a gyerekeit - Michaelt és Nicholast - is verte, amikor részeg volt. Sőt egyszer még bérgyilkossal is megfenyegette hitvesét.

Michalczewski ezekre a vádakra nem tért ki, csupán annyit írt meg, hogy '94-es világbajnoki címe után egy művészettörténetet hallgató egyetemistával, Kingával csalta meg először feleségét. "Hihetetlen vitalitás szorult beléje, könnyed volt és természetes, feledhetetlenül csókolt" - elevenítette fel a VIP-partin történteket.

Kordában tartani a vadállatot

Felesége egy Porschénak köszönhetően megbocsátotta félrelépését és visszament hozzá, ám akkor végleg elhagyta, amikor az egyik szórakozóhely női WC-jénél félreérthetetlen pózban fotózták le a lesifotósok.

Az Universum szolgálatában álló lengyel klasszis jelenlegi barátnője, Patricia Ossowska is szót kap a könyvben, egy külön fejezetben. Ő így nyilatkozik: "A barátai közül valamennyien örülnek annak, hogy én képes vagyok a benne lévő vadállatot kordában tartani. Eközben Darek ahhoz is hozzászokott, hogy olykor pofozgathatom, hébe-hóba behúzhatok neki egyet" - állította.