Erdei visszacsúszott a világranglistán

2004.05.10. 18:54
Erdei Zsolt pályafutása legnehezebb ellenfelét kapta első világbajnoki címvédése alkalmával, és tizenkét menet után többségi pontozással nyert az argentin Garay ellen. Az argentin vitatja Madár győzelmét, a fightnews.com nevű profi boksszal foglalkozó szaklap ranglistáján a harmadik helyről visszaesett a hatodikra.
Az amatőrök között világ- és Európa-bajnoki címig jutó Erdei Zsolt a profik között januárban, a mexikói Julio Cesar González ellen szerezte meg a világbajnoki övet. A félnehézsúlyú magyar a győzelem után a fightnews.com nevű szaklap szerint a harmadik helyre lépett előre, a súlycsoport királya, Roy Jones, és nagy riválisa, Antonio Tarver mögé.

Mind a négy szervezet legjobbját többre értékelik

Első címvédésén az argentin Hugo Hernan Garay ellen többségi pontozással - a francia bíró döntetlenre adta a találkozót - tartotta meg a WBO övét. Ennek ellenére a szaklap hátrébb rangsorolta Madárt.

Elékerült a jelenleg világbajnoki cím nélkül rendelkező klubtársa, Dariusz Michalczewski, az IBF legjobbja, Glen Johnsson, és némi meglepetésre a francia Tiozzo is, aki pedig a WBA legjobbja. Vagyis: mind a négy nagy szervezet közül őt értékelik a leggyengébbnek a szakírók. (Az első két helyen továbbra is Roy Jones és Antonio Tarver osztozik.)

Garayt nem is értékelik a listán

Ez az összevetés természetesen szubjektív, de érzékelhető, hogy Amerikában kevésbé értékelték Madár valamelyest visszafogott szombati bunyóját. Garayt nem is értékelik a tizenhatos listán.

Az argentin egyébként a nyilatkozataiban továbbra is kitart amellett, hogy ő nyert Dortmundban, nem pedig Erdei, és hajlandó a visszavágóra, akár még Budapesten. (A hírek szerint Erdei Budapesten lép fel a következő alkalommal, szeptemberben, de nem Garay ellen.) Garay stábja közül többen úgy vélték: elcsalták a meccset.