Erdei a Törzsasztalban

2004.05.17. 16:26
Kedd délelőtt tizenegy órától a WBO félnehézsúlyú boksz-világbajnoka, Erdei Zsolt lesz az Index Törzsasztalának vendége.
Az amatőrök között világ- és Európa-bajnoki címig jutó Erdei a profik között tizenkilencedik mérkőzésén a mexikói Julio Cesar Gonzalezt legyőzve lett a szervezet legjobbja, egyszersmind megkaparintotta Dariusz Michalczewski korábbi övét. Sikerének értékét feltétlenül növelte, hogy lengyel származású klubtársának legyőzőjét verte pontozással, tizenkét menet után.

Első címvédő mérkőzésére május nyolcadikán került sor Dortmund, ahol élete legnagyobb csatáját vívta meg, és többségi pontozással múlta felül az argentin Hugo Hernan Garayt. A mérkőzés megviselte, mindkét dobhártyája beszakadt, egy ideig kettős látással is küzdött, de mint mondta: a szíve vitt előre, így neki sikerült az, ami másnak eddig nem, a négy nagy szervezetnél megvédte világbajnoki címét. Ezzel együtt megőrizte hibátlan mérlegét.

Erdeitől arra is választ kaphatunk, mi történt a hétvégén Roy Jones Juniorral, akit Tarver a második menetben ütött ki Las Vegasban, illetve, van-e esélye mostanság egy címegyesítő meccsnek.