Kótai török ellenfél ellen védheti meg világbajnoki címét

2004.06.15. 15:54
Legközelebb július 10-én, Londonban lép újra kötelek közé a WBF (Boksz Világalapítvány) világbajnoka Kótai Mihály. A címvédő mérkőzésen "Tornádó" ellenfele a török Turgay Uzun lesz.
A WBF (Boksz Világalapítvány) nagyváltósúlyú világbajnoka Kótai Mihály idén eddig kétszer védte meg a tavaly júniusban megszerzett címét. Januárban a francia Monney Seka ellen tizenkét menetben egyhangú pontozással bizonyult jobbnak, míg áprilisban, a tizenegyedik menetben küldte padlóra ellenfelét, Derek Roche-t. A magyar öklöző az ír ellen egyébként közel állt a leléptetéshez, miután állj után - vétlenül - megütötte ellenfelét, aki erre nagyon sportszerűen nem játszott rá, nem számoltatta ki magát, így Kótai megmenekült a leléptetéstől.

Az amatőrök között Eb bronzéremig jutó magyar bunyós legközelebb július 10-én az angol fővárosban védheti meg nagyváltósúlyú világbajnoki címét, a 29 éves török származású Turgay Uzun ellenében.

A Profibox.hu értesülései szerint riválisa Német-bajnok és Német-nemzetközi bajnok váltósúlyban, ezeket az öveket januárban - Marcen Gierke legyőzésével - meg is védte. A nagyváltósúlyban most debütáló 176 centi magas, normál alapállású bunyós nagy kihívásnak tekinti a mérkőzést, ezért teljes erőbedobással készül a júliusi találkozóra.

Érdekesség, hogy ez lesz Kótai profi pályafutásának harmincadik, jubileumi mérkőzése. A Polish Box-Promotion világbajnoka eddigi 29 mérkőzéséből 28 alkalommal győztesen hagyta el a ringet, egyetlen vereségét éppen huszonötödik meccsén szenvedte el a zimbabwei Fari Musiyiwa ellen. Külön érdekesség, hogy győzelmeinek felét a menetidő befejezése előtt szerezte.