Erdei Zsolt a Kisstadionban védi meg világbajnoki címét

2004.07.09. 16:10
Azt már lehet tudni hogy hol, azt azonban még nem, hogy kivel mérkőzik szeptember 11-én Erdei Zsolt. Az Univesrum magyar félnehézsúlyú világbajnoka a Kisstadionban védheti meg másodszor a világbajnoki övét.
Eldőlt, hogy Erdei Zsolt, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka szeptember 11-én a Kisstadionban védheti meg másodszor a világbajnoki övét. Az Universum Box-Promotion magyar öklözője az eredeti elképzelések szerint a Papp László Arénában húzott volna kesztyűt, végül azonban a Kisstadion lett a befutó.

Jó helyszín, rossz emlékek

A létesítmény három éven belül másodszor adhat otthont Universum-gálának. Abban azonban csak reménykedni lehet, hogy ez a bokszest nem úgy ér véget, mint a 2001. június 16-án lebonyolított gála.

Akkor Kovács István az argentin Julio Pablo Chacón ellen elveszítette a WBO pehelysúlyú vb-koronáját, Erdei Zsolt pedig csak egy padlózás után tudta megverni az ukrán Olekszandr Gerasenkót.

"Sajnos nem tudtunk megegyezni a Papp László Aréna vezetőivel, így kerülhetett a képbe a Kisstadion. Külön köszönet illeti Mesterházy Attila urat, aki közbenjárásával villámgyorsan tető alá hozta a bérleti szerződést a "tartalék helyszínen" - mondta Dámosy Zsolt.

Csak a Kisstadion jöhetett szóba

Erdei menedzsere szerint, az eredményt leszámítva csak szép emlékeik vannak a Kisstadionban rendezett gáláról - az Universum szerint is az volt az egyik legjobban sikerült rendezvényük -, így a Kisstadion minden csak nem pótmegoldás számukra.

"Örömmel megyünk oda vissza. Más létesítmény eleve nem jöhetett szóba, hiszen az Arénán kívül csak a Kisstadionban lehet akkora közönséget vendégül látni, amekkorát mi szeretnénk, illetve amekkorára mi számítunk" - kommentálta a helyszínválasztást Dámosy, aki a budapesti rendezvény főszervezője.