Vendel
7 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Erdei Zsolt a Kisstadionban védi meg világbajnoki címét

2004.07.09. 16:10
Azt már lehet tudni hogy hol, azt azonban még nem, hogy kivel mérkőzik szeptember 11-én Erdei Zsolt. Az Univesrum magyar félnehézsúlyú világbajnoka a Kisstadionban védheti meg másodszor a világbajnoki övét.
Eldőlt, hogy Erdei Zsolt, a WBO (Bokszvilágszervezet) félnehézsúlyú világbajnoka szeptember 11-én a Kisstadionban védheti meg másodszor a világbajnoki övét. Az Universum Box-Promotion magyar öklözője az eredeti elképzelések szerint a Papp László Arénában húzott volna kesztyűt, végül azonban a Kisstadion lett a befutó.

Jó helyszín, rossz emlékek

A létesítmény három éven belül másodszor adhat otthont Universum-gálának. Abban azonban csak reménykedni lehet, hogy ez a bokszest nem úgy ér véget, mint a 2001. június 16-án lebonyolított gála.

Akkor Kovács István az argentin Julio Pablo Chacón ellen elveszítette a WBO pehelysúlyú vb-koronáját, Erdei Zsolt pedig csak egy padlózás után tudta megverni az ukrán Olekszandr Gerasenkót.

"Sajnos nem tudtunk megegyezni a Papp László Aréna vezetőivel, így kerülhetett a képbe a Kisstadion. Külön köszönet illeti Mesterházy Attila urat, aki közbenjárásával villámgyorsan tető alá hozta a bérleti szerződést a "tartalék helyszínen" - mondta Dámosy Zsolt.

Csak a Kisstadion jöhetett szóba

Erdei menedzsere szerint, az eredményt leszámítva csak szép emlékeik vannak a Kisstadionban rendezett gáláról - az Universum szerint is az volt az egyik legjobban sikerült rendezvényük -, így a Kisstadion minden csak nem pótmegoldás számukra.

"Örömmel megyünk oda vissza. Más létesítmény eleve nem jöhetett szóba, hiszen az Arénán kívül csak a Kisstadionban lehet akkora közönséget vendégül látni, amekkorát mi szeretnénk, illetve amekkorára mi számítunk" - kommentálta a helyszínválasztást Dámosy, aki a budapesti rendezvény főszervezője.