Rácz ötvenmilliót ajánlott fel Hamednek

2004.07.22. 15:47
A WBO és WBA pehelysúlyú kisvilágbajnoki címét védő Nagy Csonttörő János menedzsere, Rácz Félix 250 ezer dollárt kínált fel a súlycsoport korábbi világbajnokának, Naseem Hamednek, hogy megmérkőzzön pártfogoltjával. Az angol öklöző két éve nem lépett ringbe.
Rácz Félix tavasszal Naseem Hamed képviseletével tárgyalt annak érdekében, hogy az egykori pehelysúlyú világsztár Magyarországon, Nagy "Csonttörő" János ellen térjen vissza az ökölvívás vérkeringésébe. Mindezek ellenére a Prince Promotion néhány napja úgy nyilatkozott, hogy nem kaptak egy érdekes ajánlatot sem.

Szokatlan biztosíték

Az angol bokszoló nevében nyilatkozó illetékes ugyan megemlítette az angol sajtóban, hogy tárgyaltak a Felix-Promotion vezetőjével, de az ajánlatról azt mondták: "nem láttak elegendő garanciát arra, hogy az összeget megkapják, hivatkozva arra, hogy előfordult már az, hogy a Kelet-Európában fellépő ökölvívók pénzdíjai nem kerültek kifizetésre a szervező által". Ezért Rácz Félix - a nemzetközi nyilvánosság előtt - ismételten megtette ajánlatát, mely a bokszvilágban szokatlan biztosítékot tartalmaz.

A Felix-Promotion 250 ezer amerikai dollárt kínált Hamed magyarországi ringbe lépéséért, amely ősszel a WBO és a WBA "kisvilágbajnoki" öveiért folyó címmérkőzés lenne a világranglistán a harmadik helyre előrelépő Nagy "Csonttörő" János ellen.

Rácz egyértelmű válaszra vár

A magyar klub vezetése a teljes összeget - ez a jelenlegi árfolyamon több mint 50 millió forint - a megegyezést követő 72 órán belül letétbe helyezné annál az angol ügyvédi irodánál, melyet a Prince Promotion megnevez. Összehasonlításképpen: Ez az összeg nagyobb volumenű, mint amit az Universum vezetése szánt volna a Naseem Hamed-Kovács Kokó István világbajnoki összecsapás rendezési jogáért.

Rácz Félix szándéka a nyilvános ajánlattétellel az, hogy Naseem Hamedék kénytelenek legyenek egyértelmű választ adni arra a kérdésre, hogy az egykori világsztár folytatja-e karrierjét és megmérkőzik-e Nagy "Csonttörő" Jánossal vagy sem. Pozitív válasz esetén azonnal megkezdődnének a tárgyalások az összecsapás részleteiről.

Hamed két éve nem lépett ringbe

Hamed két éve nem lépett ringbe, legutóbbi meccsét a spanyol Manuel Calvo ellen vívta, és pontozással nyert. A harmincéves Hamed harminchat mérkőzéséből harmincegyet KO-val nyert, és mindössze egyszer szenvedett vereséget, a mexikói Barrera pontozással verte 2001-ben. A Hamednél egy évvel fiatalabb Nagy eddigi tizennyolc meccséből mindet megnyerte, tizenkétszer kiütéssel diadalmaskodott. Mindkét öklöző fordított alapállású, így ritkán látható érdekességet produkálna a találkozó.