Lakatus ellen bokszol Erdei

2004.07.23. 17:13
A félnehézsúlyú profi bokszvilágbajnokra, Erdei Zsoltra második címvédő mérkőzésén feltehetően könnyebb ellenfél vár rá, mint első alkalommal. A spanyol Alejandro Lakatus eddig négyszer kapott ki, huszonnégyszer nyert.
Erdei Zsolt a román származású, Spanyolországban élő Alejandro Lakatus ellen védheti meg másodjára a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét szeptember 11-én, Budapesten, a Kisstadionban.

Ezt a magyar klasszis klubja, a német Universum jelentette be. Erdei számára ismerős lehet a spanyol ellenfél, hiszen első címvédésekor is ő lett volna az ellenfele, ám néhány héttel a májusi gála előtt Lakatus sérülés miatt visszalépett.

Erdei (19 győzelem, 13 KO) január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a WBO világbajnoki övét, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Julio César Gonzalez ellen. Majd május 8-án a "beugró" argentin Hugo Hernán Garay ellen védte meg a címét, többségi pontozással, élete legnehezebb profi meccsén.

Lakatus eddigi profi pályafutása során 28 mérkőzéséből 24-szer győzött, háromszor kikapott és egyszer döntetlenre végzett. Három vereségéből az egyiket Erdei klubtársától, a korábbi világbajnok Darius Michalczewskitől, míg a másikat éppen a magyar öklöző által legyőzött Garaytól szenvedte el.

Valószínűsíthető: Erdei könnyebb mérkőzés előtt áll, mint első címvédése alkalmával.