Judit
3 °C
7 °C

Lakatus ellen bokszol Erdei

2004.07.23. 17:13
A félnehézsúlyú profi bokszvilágbajnokra, Erdei Zsoltra második címvédő mérkőzésén feltehetően könnyebb ellenfél vár rá, mint első alkalommal. A spanyol Alejandro Lakatus eddig négyszer kapott ki, huszonnégyszer nyert.
Erdei Zsolt a román származású, Spanyolországban élő Alejandro Lakatus ellen védheti meg másodjára a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoki címét szeptember 11-én, Budapesten, a Kisstadionban.

Ezt a magyar klasszis klubja, a német Universum jelentette be. Erdei számára ismerős lehet a spanyol ellenfél, hiszen első címvédésekor is ő lett volna az ellenfele, ám néhány héttel a májusi gála előtt Lakatus sérülés miatt visszalépett.

Erdei (19 győzelem, 13 KO) január 17-én, Karlsruhéban szerezte meg a WBO világbajnoki övét, miután egyhangú pontozással győzött a mexikói Julio César Gonzalez ellen. Majd május 8-án a "beugró" argentin Hugo Hernán Garay ellen védte meg a címét, többségi pontozással, élete legnehezebb profi meccsén.

Lakatus eddigi profi pályafutása során 28 mérkőzéséből 24-szer győzött, háromszor kikapott és egyszer döntetlenre végzett. Három vereségéből az egyiket Erdei klubtársától, a korábbi világbajnok Darius Michalczewskitől, míg a másikat éppen a magyar öklöző által legyőzött Garaytól szenvedte el.

Valószínűsíthető: Erdei könnyebb mérkőzés előtt áll, mint első címvédése alkalmával.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?