Gál
8 °C
22 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Kiütötték Tysont

2004.07.31. 11:05
A szombat hajnali összecsapáson a brit Danny Williams a negyedik menetben - egy huszonkét tiszta ütésből álló sorozat végén - kiütötte a tizenhét hónap után visszatérő Mike Tysont. A harmincnyolc éves klasszis nehézsúlyú bokszolói karrierje ezzel valószínűleg véget ért.
Tavaly februári mérkőzése óta először lépett a ringbe az ökölvívás egyik legellentmondásosabb a alakja, a harmincnyolc éves Mike Tyson. A börtönviselt, remek képességű, de kezelhetetlen szupersztár Lousville-ben, a legendás Muhammad Ali szülővárosában csapott össze a brit Danny Williamsszel. Most nem ígérte meg ellenfelének, hogy leharapja a fülét, vagy megeszi a gyermekeit, de hangzatos nyilatkozat nélkül nem hagyta rajongóit a 38 millió dolláros adósságot felhalmozó sztár: "Megpróbálok tisztességes ember lenni. Rengeteget változtam az elmúlt közel másfél évben. Már nem gondolok a múltra, sokkal inkább a jövő érdekel" - mondta a meccs előtt Tyson. zuhant.

Williams meglepte a fenegyereket

"Iron" Mike hangoztatta, jó felkészülésen van túl, és hosszú meccsre készül, és így is kezdte az összecsapást. A korábbi világbajnok első menetben többször tisztán talált be Williams testére, aki csak fogásba menekülve tudta kivédeni a rohamokat.

A második menet is hasonlóan zajlott, majd Williams egyre bátrabb lett, amihez az is segíthette, hogy Tyson egy rossz lépés után a térdét fájlalta. A brit kemény ütésekkel vétette magát észre. A harmadik menetben Williamset kétszer is pontlevonással büntette a bíró, mert figyelmeztetés után szándékosan ütött. Tyson szemöldöke felszakadt egy vétlen fejelésnél, majd ennek a periódusnak a végén nagy verésbe szaladt bele, de ekkor még megmentette a gongszó.

A negyedik menetben aztán folytatódott a rémálom a nagy visszatérő számára, és hiába újított, Williams befejezte a meccset: a brit megszakítás nélkül huszonkét tiszta találatot vitt be. Ennek végén Tyson a kötelek közé, majd a padlóra zuhant.

Tyson edzője azért büszke

"Bebizonyítottam, hogy igazi harcos vagyok. Éreztem, hogy nyerni fogok, mert tudtam mire számíthatok. Az első menetben voltak kritikus pillanataim, ám ezeket túléltem, s azt követően már enyém volt a meccs - mondta boldogan a győztes, kétgyermekes családapa (új mérlege: 32 győzelem/3 vereség). - Életem legnagyszerűbb percei ezek."

A 38 éves Tyson (50 győzelem/5 vereség), akinek így erősen kérdésessé vált további pályafutása, komoly sérüléseket szedett össze a négy menet alatt, ezért az összecsapás után azonnal bevitték a helyi kórházba kivizsgálásra. "Nagyon büszke vagyok Mike-ra, jó teljesítményt nyújtott, ám Danny mindannyiunkat meglepett. Remek taktikájának köszönheti sikerét, mivel okosan kifárasztotta tanítványomat" - értékelt sportszerűen Freddie Roach, Tyson edzője.

A gála másik főmérkőzésén nem születette meglepetés, ugyanis Laila Ali megvédte nagyközépsúlyú női világbajnoki címét apja, a legendás Muhammad Ali szülővárosában, miután a kilencedik menetben kiütötte Monica Nunezt.