Ágnes
-5 °C
2 °C

Kiütötték Tysont

2004.07.31. 11:05
A szombat hajnali összecsapáson a brit Danny Williams a negyedik menetben - egy huszonkét tiszta ütésből álló sorozat végén - kiütötte a tizenhét hónap után visszatérő Mike Tysont. A harmincnyolc éves klasszis nehézsúlyú bokszolói karrierje ezzel valószínűleg véget ért.
Tavaly februári mérkőzése óta először lépett a ringbe az ökölvívás egyik legellentmondásosabb a alakja, a harmincnyolc éves Mike Tyson. A börtönviselt, remek képességű, de kezelhetetlen szupersztár Lousville-ben, a legendás Muhammad Ali szülővárosában csapott össze a brit Danny Williamsszel. Most nem ígérte meg ellenfelének, hogy leharapja a fülét, vagy megeszi a gyermekeit, de hangzatos nyilatkozat nélkül nem hagyta rajongóit a 38 millió dolláros adósságot felhalmozó sztár: "Megpróbálok tisztességes ember lenni. Rengeteget változtam az elmúlt közel másfél évben. Már nem gondolok a múltra, sokkal inkább a jövő érdekel" - mondta a meccs előtt Tyson. zuhant.

Williams meglepte a fenegyereket

"Iron" Mike hangoztatta, jó felkészülésen van túl, és hosszú meccsre készül, és így is kezdte az összecsapást. A korábbi világbajnok első menetben többször tisztán talált be Williams testére, aki csak fogásba menekülve tudta kivédeni a rohamokat.

A második menet is hasonlóan zajlott, majd Williams egyre bátrabb lett, amihez az is segíthette, hogy Tyson egy rossz lépés után a térdét fájlalta. A brit kemény ütésekkel vétette magát észre. A harmadik menetben Williamset kétszer is pontlevonással büntette a bíró, mert figyelmeztetés után szándékosan ütött. Tyson szemöldöke felszakadt egy vétlen fejelésnél, majd ennek a periódusnak a végén nagy verésbe szaladt bele, de ekkor még megmentette a gongszó.

A negyedik menetben aztán folytatódott a rémálom a nagy visszatérő számára, és hiába újított, Williams befejezte a meccset: a brit megszakítás nélkül huszonkét tiszta találatot vitt be. Ennek végén Tyson a kötelek közé, majd a padlóra zuhant.

Tyson edzője azért büszke

"Bebizonyítottam, hogy igazi harcos vagyok. Éreztem, hogy nyerni fogok, mert tudtam mire számíthatok. Az első menetben voltak kritikus pillanataim, ám ezeket túléltem, s azt követően már enyém volt a meccs - mondta boldogan a győztes, kétgyermekes családapa (új mérlege: 32 győzelem/3 vereség). - Életem legnagyszerűbb percei ezek."

A 38 éves Tyson (50 győzelem/5 vereség), akinek így erősen kérdésessé vált további pályafutása, komoly sérüléseket szedett össze a négy menet alatt, ezért az összecsapás után azonnal bevitték a helyi kórházba kivizsgálásra. "Nagyon büszke vagyok Mike-ra, jó teljesítményt nyújtott, ám Danny mindannyiunkat meglepett. Remek taktikájának köszönheti sikerét, mivel okosan kifárasztotta tanítványomat" - értékelt sportszerűen Freddie Roach, Tyson edzője.

A gála másik főmérkőzésén nem születette meglepetés, ugyanis Laila Ali megvédte nagyközépsúlyú női világbajnoki címét apja, a legendás Muhammad Ali szülővárosában, miután a kilencedik menetben kiütötte Monica Nunezt.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!