Erdei Michalczewski előtt a világranglistán

2004.09.13. 11:22
Erdei Zsolt szombaton a spanyol Alejandro Lakatus elleni győzelmével nem csak megvédte a WBO félnehézsúlyú világbajnoki címét, de egy hellyel előrébb is lépett a Boxrec világranglistáján, megelőzve Dariusz Michalczewskit.
Szombaton a Kisstadionban Erdei Zsolt (21 győzelem-0-0; 10 K.O.) egyhangú pontozással verte kihívóját - a magyar felmenőkkel is bíró - spanyol Alejandro Lakatust, ezzel megvédte a WBO félnehézsúlyú világbajnoki övét.

Az Universum magyar öklözője januárban a mexikói Julió César Gonzalez ellen szerezte meg a világbajnoki címet, melyet először májusban az argentin Hugo Hernán Garay ellen védett meg.

Szombati, második címvédő meccsén "Madár" remekül bokszolt és végül egyhangú pontozással diadalmaskodott. Győzelme azonban nem csak címe megvédését, de a Boxrec félnehézsúlyú ranglistáján való előrelépését is jelentette.

A Profibox.hu internetes portál szerint a vasárnap hajnalban kiadott új számítógépes ranglistán jóváírtak számára a győzelemért járó 41 pontot, s ezzel az ötödikről a negyedik helyre lépett előre. Erdei győzelmével nem mást, mint csapattársát, Dariusz Michalczewskit előzte meg. (Michalczewski egyébként október 18-án le fog kerülni a Boxrec ranglistájáról, mert akkor lesz egy éve, hogy utoljára ringbe lépett. Inaktív bokszoló pedig nem szerepelhet a rangsorban.)