Judit
3 °C
7 °C

Ismét kiütötték Roy Jones-t

2004.09.26. 15:13
A félnehézsúlyú Roy Jones Junior sorrendben második kiütéses vereségét szenvedte négy hónap alatt. Jones 2002 szeptemberében még három nagy szervezet - WBA, WBC, IBF - bajnoka volt, tavaly márciusban a nehézsúlyban is nyerni tudott, ám idén Tarver után Glencoffe Johnson is kiütötte. A súlycsoport kiválósága, egyben a WBO világbajnoka Erdei Zsolt.
Az amerikai Roy Jones Junior nagy meglepetésre májusban már a második menetben kiütéses vereséget szenvedett honfitársától, Antonio Tarvertől. A félnehézsúly két királyának első meccsét vitatott körülmények között, pontozással nyerte Jones, ezért tartották fontosnak a visszavágót, amelyiken, mint Jones visszaemlékezett, életében először elnézett egy ütést és ez végzetesnek bizonyult.

Johnson húszévesen kezdte a bokszot

A 35 éves Jones akkor elveszítette a WBC és a WBA világbajnoki címét. Bukása után az IBF övét nézte ki magának, és alighanem arra gondolt, hogy a jamaicai Glencoffe Johnson jóval könnyebb ellenfél lesz, mint Tarver. Annál is inkább, mert a szintén 35 éves Johnson húszévesen kezdte el a bokszot.

Johnson egyébként egy éve kikapott az Erdei által januárban legyőzött világbajnoktól, Julio Cesar Gonzáleztől. (Jones ugyanakkor pontozással legyőzte a mexikóit.) Johnson pályája során eddig 41-szer nyert, 9-szer veszített, és kétszer döntetlenre futotta erejéből.

Johnson volt a jobb a pontozóknál

A sokak szerint minden idők legjobb bunyósának tartott Jones számításai azonban hibásnak bizonyultak, mert a kilencedik menetig bírta a küzdelmet, akkor egy jobbkezes után nem tudott lábra állni. (Kórházba kellett szállítani a találkozó után, de megúszta komolyabb baj nélkül a KO-t)

Jones már az első menet után hátrányba került, és hogy a folytatásban sem sikerült gyökeresen változtatnia, arra bizonyíték: mindhárom pontozóbírónál ő állt rosszabbul a kilencedik menetig.

Jones mindent elveszített

Roy Jones 2002-ben még három nagy szervezet bajnoka volt, aztán célok híján - Michalczewski soha nem állt ki ellene - és a nagyobb díjazás érdekében felhízott a nehézsúlyba. Tavaly március végén legyőzte a nehézsúlyban legyőzte a nálánál tizennégy kilóval nehezebb John Ruizt, azóta azonban egy vitatott meccsen nyert, és kétszer kiütéssel kikapott.(Összesen 49 győzelme - 39 KO - mellett három vereséget gyűjtött be.)

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?