A padlóról állt fel Vlagyimir Klicsko

2004.10.03. 12:30
Padlóra került, megsérült, majd mégis pontozással győztesnek hirdették ki Vlagyimir Klicsko volt profi nehézsúlyú ökölvívó világbajnokot az amerikai DaVaryll Williamsonnal vívott mérkőzésén.
Először boszolt Vlagyimir Kilcsko az Universummal történt látványos szakítás - a hamburgi klub és az ukrán testvérpár perre mentek a felek közötti szerződés miatt - óta Fritz Sdunek edző nélkül. A 28 éves bokszoló vasárnapra virradóra első alkalommal lépett a szorítóba azt követően, hogy április 10-én Lamon Brewster az ötödik menetben kiütötte a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú címmérkőzésén. Ellenfele az az amerikai DaVaryll Williamson volt, akit egyik nagy szervezet sem jegyez a legjobbak között.

#alt#
Tekintse meg képeinket!
A helyi idő szerint szombat este Las Vegasban rendezett összecsapás ötödik menetében aztán Klicsko szemöldöke ellenfele vétlen fejelése miatt olyan mélyen felrepedt, hogy az orvos véget vetett a küzdelemnek.

Az addigi pontozás Klicskót mutatta jobbnak - ketten 49-46 arányban az ukránt látták jobbnak, míg a harmadik pontozónál az amerikai 48-47-re vezetett -, annak ellenére, hogy a negyedik menetben Williamson egyik ütése nyomán a padlóra került.

"DaVarryl igazi harcos, nem volt könnyű dolgom. Az összefejelés után szerettem volna folytatni a csatát, de az orvos nem engedte. Mivel mindketten vétlenek voltunk, ezért nézték meg a pontarányokat, ami nekem kedvezett" - mondta a közönség által kifütyült Klicsko, aki az első alkalommal lépett a szorítóba azt követően, hogy április 10-én Lamon Brewster az ötödik menetben kiütötte a Boksz Világszervezet (WBO) nehézsúlyú címmérkőzésén. A 28 éves Klicskót akkor agyrázkódás gyanújával vitték kórházba, majd alapos ellenőrzés után elengedték. Az ukrán ökölvívó a múltkori vereség után úgy nyilatkozott, hogy gyanús körülmények között kapott ki: a találkozó előtt furcsán kábának érezte magát.

"Szoros összecsapást vívtunk. A taktikám az állóképességen alapult, és sajnos, nem volt időm fárasztani riválisomat, mert öt menet után a bíró véget vetett a küzdelemnek. Ez egy befejezetlen csata" - jegyezte meg a 36 éves, egyik világszervezet élvonalában sem nyilvántartott Williamson, aki a mostani találkozóig 20 győzelmet aratott és 2 vereséget szenvedett.