Vitalij Klicsko kolosszussal akar bokszolni

2004.10.08. 12:37
A WBC szervezet nehézsúlyú ökölvívó világbajnoka, Vitalij Klicsko egy óriással akar bokszolni jövőre. Az orosz Nyikolaj Valujev a kétméteres ukránnál is magasabb egy fél fejjel, és tizenöt centivel. Valujev még veretlen.
A 33 éves Vitalij Klicsko öccse legyőzőjén, a dél-afrikai Corrie Sandersen bosszút állva szerezte meg idén áprilisban a WBC nehézsúlyú világbajnoki címét. Klicsko a nyolcadik menetben technikai KO-val múlta felül az akkorra már az erejével elkészülő kicsit pocakos Sanderst.

Klicsko decemberben védi meg címét

Nyikolaj Valujev
Azóta nem lépett ringbe, pillanatnyilag annyit lehet tudni, hogy december elején New Yorkban teszi kockára övét az amerikai Danny Williams-szel szemben. A német Bildnek adott nyilatkozatában ugyanakkor elmondta, hogy jövőre reális esélyt lát arra, hogy összejöjjön az igen érdekesnek ígérkező összecsapás.

Klicsko - az ukrán eddigi 36 meccséből mindössze kétszer maradt alul - ugyanis elfogadná az orosz Nyikolaj Valujev kihívását. A valaha diszkoszvetéssel foglalkozó Valujev eddigi 38 meccséből mindegyiken nyert, igaz névtelen és nem jegyzett ellenfelekkel szemben.

Kisvilágbajnok lehet az orosz a hétvégén

A 217 centire nőtt Valujev a hétvégén Erfurtban gyűjtheti be első kisvilágbajnoki bajnoki címét - a WBA égisze alatt rendezik a meccset -, az olasz Paolo Vidoz ellen, akinél 24 centivel magasabb.

A világranglistán kilencedik helyen álló oroszról azt tartják: olyan magas, hogy még a ring kötelein is képes lenne átlépni. Klicsko viszonylag ritkán szokott találkozni nálánál magasabb riválissal, de ezúttal előfordulhatna, hiszen ő 202 centi, vagyis tizenöttel kisebb a technikailag nem különösebben képzett orosznál.

Valujev menedzsmentje jó ötletnek tartja a meccset

A 31 éves Valujev menedzsmentje - a második számú német klub, a Sauerland kötelékében áll az öklöző - jó ötletnek tartja a meccs létrehozását. A már visszavonult Axel Schulz úgy vélekedett, ha még fejlődne az orosz, akkor nem is lenne esélytelen Klicsko ellen.