Mindenki Klicsko ellen fogadna

2004.10.20. 13:00
Vitalij Klicsko decemberi, az angol Danny Williams elleni találkozója előtt több klasszis is az angol győzelmét várja. Hiába az ukrán a nagyobb név, Williamsnek Tyson elleni győzelme óta megnőttek az esélyei.
A 33 éves Vitalij Klicsko az öccsét alaposan elverő Corrie Sanders ellen lépett utoljára ringbe, még idén áprilisban, a WBC nehézsúlyú világbajnoki övéért. Az ukrán a nyolcadik menetben technikai KO-val múlta felül az akkorra már az erejével elkészülő Sanderst, azóta viszont nem lépett ringbe.

New York helyett Las Vegas

Pillanatnyilag annyit lehet tudni, hogy december elején teszi kockára övét az angol Danny Williams-szel szemben. Williams legutóbb július végén Mike Tysont verte el alaposan. Az eredeti tervek szerint a Madison Square Gardenben rendezték volna a mérkőzést, a profibox.hu szakoldal információi szerint azonban a Las Vegas-i Mandalay Bay Casinóban kap majd helyet a december 11-re kiírt összecsapás.

Vitalij Klicsko, akit testvérével egyetemben Shelly Finkel, Tyson egykori menedzsere segít tanácsadói minőségben úgy nyilatkozott, számára mindegy hol veri meg Williamset. Ellenfele ugyanakkor úgy érzi, csak Klicsko magassága jelenthet problémát a számára. "Követni fogom Lennox Lewis tanácsát, ütöm a testét, a feje majd leesik" - mondta Williams. Az angol egyébként is roppant boldog, hiszen álmai között szerepelt, hogy Las Vegasban bokszoljon.

Klicsko esélytelen

Lewis szintén megszólalt az összecsapással kapcsolatban, véleménye szerint Williams simán megveri Klicskót. Ezt a véleményt osztja Larry Holmes is, aki szerint Williams igenis komoly eséllyel rendelkezik, hogy legyőzze az abszolút favorit Klicskót. "Ha távol tartja magától és elkerüli jobbegyeneseit, van esélye. Óriási szíve és önbizalma lett azután, hogy legyőzte Mike Tysont. Korábban esélyt sem adtam volna neki" - mondta Holmes