Lázár, Olimpia
-2 °C
3 °C

Mindenki Klicskót akarja

2004.12.14. 11:08
Vitalij Klicsko jelenleg ünnepel, hiszen szombaton megvédte a WBC világbajnoki címét. A már visszavonult Lennox Lewis és a nagyszájú James Toney azonban úgy véli, csak az olyan "kutyaütők" ellen tud nyerni, mint Williams volt, ellenük esélye sem lenne az ukránnak.
Vitalij Klicsko szombaton technikai KO-val győzött Las Vegasban Danny Williams ellen, és megvédte a WBC világbajnoki címét. Az ukrán öklöző élete legnagyobb győzelmének titulálta sikerét, melyet német példaképének valamint az ukrán forradalmároknak ajánlott. Önmaga is elégedett volt teljesítményével, és úgy érzi bárki ellen hajlandó kiállni. Elsőszámú "célpontja" Chris Byrd, akitől pályafutása két veresége közül az egyiket szerezte.

B-kategóriás bunyósok

Klicsko másik vereségét Lennox Lewistól szenvedte el, ellene már nehezebb lesz visszavágni, hiszen az angol bunyós már visszavonult. Azonban a szombati összecsapás után - melyet a helyszínen tekintett meg - több angol lap is esélyt lát a visszatérésre. Ez azonban mindössze egy meccsből, mégpedig egy Klicsko elleni visszavágóból állna.

A profibox.hu információi szerint Lewist "bántja", hogy visszavonulása után a Chris Byrdhöz és Hasim Rahmanhoz hasonló B-kategóriás bunyósok hírtelen első osztályú versenyzők lettek. Véleménye szerint ezek ellen van esélye Klicskónak, de szükség lenne egy magas termetű, jó képességű bunyósra. . .

Williams egy mamlasz

Ugyancsak Klicsko skalpját szeretné a nagy szájáról ismert James Toney is. Az amerikai szerint a Klicsko-Williams meccs szar volt, hiszen az ukrán csak az olyan béna mamlaszokat veri meg, mint Williams.

A volt közép-, nagyközép és cirkálósúlyú világbajnok jelenleg a Boksz Világtanács (WBC) nehézsúlyú ranglistavezetője, s így Vitali Klitschko hivatalos kiívója is úgy véli, bármikor kiállna Vitalij ellen, hiszen még felkészülésre sincs szüksége, úgy is megveri.