Véget ért Michalczewski karrierje

2005.02.26. 23:55
Másfél évvel utolsó meccse után visszatért a ringbe szombat este Dariusz Michalczewski, a Tigris azonban karrierje során először kiütéses vereséget szenvedett a francia Fabrice Tiozzótól.

Az év bokszgálája, a Tigris visszatér - így harangozta be az Erdei Zsoltot is foglalkoztató Universum Box-Promotion a szombati hamburgi gálát. Ezen az estén másfél év után lépett újra a szorítóba Dariusz Michalczewski, a félnehézsúly korábbi királya, aki 2003-ban kapott ki a mexikói Julio Cesar Gonzaleztől és így nem sikerült beállítani Rocky Marciano negyvenkilenc veretlen meccsből álló sorozatát.

Michalczewski
Klikk a képre!

A Tigris sokáig hezitált, folytassa-e karrierjét és időközben Erdei a lengyelt legyőző Gonzaleztől elvette a WBO világbajnoki övét.

Tavaly októberben eldőlt, Michalczewski visszatér, és karrierje első veresége helyszínén a WBA világbajnokával, a francia Fabrice Tiozzóval mérkőzik majd.

Szokás szerint gyenge rajt

A meccs előtt Kovács Kokó István, a lengyel születésű klasszis barátja is úgy vélekedett, viszonylag könnyű ellenfelet kapott a Tigris és jobbak az esélyei, mint a címvédésre készülő Erdeinek.

Szombat este azonban Tiozzo nem ijedt meg és az elején még tűnhetett szokásosnak Michalczewski gyenge rajtja. A francia tisztán ütött, de a kihívó is válaszolt rendre. Tiozzo volt azonban a kezdeményezőbb és akkor sem ingott meg, amikor a Tigris nagy ütéseket vitt be.

Egy fantasztikus pályafutás vége

A hatodik menetben aztán megtörtént az, ami a korábbi világbajnokkal sohasem: kiütötték. Michalczewski előbb csak padlót fogott, rászámoltak, de látszott, már nem tudja irányítani a történéséket és a mérkőzésvezető néhány pillanattal később beszüntette a meccset.

A félnehézsúly korábbi világbajnokának profi karrierje ezzel biztosan véget ért. Hivatásosként első meccsét 1991. szeptemberében vívta, a WBO világbajnoka 1994-ben lett, címét majdnem tíz évig, 2003 októberéig őrizte.