Michalczewski: Már csak Roy Jones érdekel

2005.03.04. 12:23
Dariusz Michalczewski már csak egyszer kíván ringbe lépni a profik között. Az Universum félnehézsúlyú bokszolója kizárólag egy Roy Jones elleni összecsapásra lenne hajlandó felkészülni. Ha ez nem jön össze, abbahagyja.
Az elmúlt héten, másfél évvel utolsó meccse - és első profi veresége - után tért vissza a ringbe Dariusz Michalczewski. A '91 óta a profik között szereplő Tigris csalódást okozott a hosszú kihagyás után: a francia Fabrice Tiozzo elleni meccsen elszenvedte első kiütéses vereségét.

"Vagy Jones vagy vége"

A Boksz Világszövetség (WBA) félnehézsúlyú világbajnoki övéért vívott találkozó után az Universum bokszolója, Dariusz Michalczewski élete legnagyobb csalódásának mondta vereségét és mindenkitől elnézést kért, akinek szörnyű perceket okozott. A folytatásról azonban nem nyilatkozott. Mint mondta, nem lát okot arra, hogy befejezze profi pályafutását, ugyanakkor véglegesen továbbra sem döntött jövőjéről. Annak ellenére, hogy már 2003-as vereségekor is többen úgy nyilatkoztak, itt az ideje a búcsúnak.

Mostanra azonban sikerült letisztáznia magával és környezetével a jövőjével kapcsolatos elképzeléseit. A Profibox.hu szaklap információi szerint a Tigris már csak egyetlen mérkőzést vállalna, mégpedig egy Roy Jones elleni összecsapást. "Vagy Jones vagy vége" - nyilatkozta a német Bild-nek.

Roy Jones-t szombat óta nem érdekli Michalczewski

A Roy Jones elleni összecsapás érdekessége, hogy Jones nemrégen úgy nyilatkozott, egy Michalczewski elleni összecsapásra még visszatérne, hiszen a Tigris a világ egyik legjobb bokszolója. Ugyanakkor a szombati meccs után már azt mondta: "Kettőnk mérkőzésének most már nincs létjogosultsága"

Ha Michalczewski a folytatás mellett döntene, akkor azt szinte biztos, hogy nem a pénz miatt tenné, hiszen Lengyelországban jól működő üzletei vannak, reklámokban szerepel. Tehát minden adott számára az ökölvívás utáni életre.

Szüksége van a stresszre

A sporttól azonban nem akar elszakadni, mert "szüksége" van a stresszre, a mérkőzésekre, a sportra. Mint mondta, pályafutása után szeretne majd jelenlegi klubjánál, az Universum Box-Promotionnál sportigazgatóként dolgozni.