Világklasszissal bokszolhat Csonttörő

2005.03.08. 10:47
A harminchárom éves mexikói Manuel Medina ötször volt világbajnok, legutóbb 2003-ban, bokszolt Hameddel, Tapiával, Nagy Jánossal az IBF hivatalos világbajnoki kihívói jogáért találkozna. A pár hete megsérült Csonttörő és menedzsmentje megfontolja az összecsapást.
A Felix-Promotion tulajdonosa, Rácz Félix hivatalos értesítést kapott a Nemzetközi Bokszszövetségtől (IBF) világszövetségtől, miszerint védence, Nagy János a Boksz Világszervezet (WBO) hivatalos kihívói pozíciója mellett az IBF-ét is elfoglalhatja. Nagy a WBO-nál a második a listán, az IBF-nél a hetedik. A másik két nagy szervezet közül a WBA rangsorolja előkelőbben, ott a negyedik, míg a WBC-nél a kilencedik.

Ötször volt világbajnok Medina

A világszövetség háromnapos gondolkodási időt adott Nagy János menedzsmentjének a döntéshozatalig. Rácz Félix konzultálva Nagy Jánossal és edzőjével úgy döntöttek, ha egy kedvező időpontról meg tudnak állapodni - Csonttörő pár hete kisebb sérülést szenvedett edzés közben -, élni fognak az ajánlattal, és arra törekednek, hogy a mérkőzést mindenképpen Magyarországon rendezzék meg.

A magyar bunyós ellenfele az IBF tájékoztatása szerint a mexikói Manuel Medina lenne, aki pehelysúlyban - egyedül a világon - öt alkalommal szerzett világbajnoki címet, de a névjegyét nagypehelysúlyban is letette, hiszen korábban birtokolta azt a Nemzetközi Boksztanács (IBC)-övet, amelyet Csonttörő Chacón legyőzésével szerzett meg tavaly decemberben.

Harrison ellen nyert világbajnoki címet

A harminchárom éves Medina jelenleg az Egyesült Államokban él és hetvennyolc mérkőzéséből hatvannégyszer nyert, tizennégyszer veszített.

Legutóbbi legyőzője 2003 november végén Scott Harrison volt, tőle kiütéses veresége szenvedett, de előtte pontozással verte, és ezzel lett a WBO világbajnoka.

Hamed kiütötte, Tapia pontozással verte

A bokszlegendának számító ökölvívó a pályafutása alatt szinte az összes nagy névvel összecsapott, és az akkor fénykorát élő Naseem Hamednek is csak a tizenegyedik menetben sikerült megállítania őt. A másik nagy klasszissal, Johnny Tapiaval szemben végigállta a meccset, de megosztott pontozással alulmaradt.