Veretlen kubai lesz Klicskó új ellenfele

2005.03.23. 22:49
Az eredetileg kiszemelt fehérorosz Szergej Ljahovics visszalépett, így a tizennyolc győzelemmel bíró kubai Eliseo Castillo lesz az áprilisi dortmundi gálán Vlagyimir Klicsko ellenfele. A WBO egykori nehézsúlyú bajnoka azonban így is biztos győzelmében.
Sokáig úgy tűnt, a fehérorosz Szergej Ljahovics lehet Vlagyimir Klicsko ellenfele az áprilisi dortmundi gálán. Ljahovics eddigi huszonkét mérkőzéséből mindössze egyet veszített el, igaz, legyőzői között nem szerepelt nagynevű öklöző. A "Fehér Farkas" becenévre hallgató bokszoló azonban lemondta a találkozót.

Ljahovics megijedt

A fiatalabbik Klicsko több mint fél év után tér vissza, és ez lenne az első mérkőzése, melyet korábbi istállójának nagy németországi ellenfele, a Sauerlend Events rendez. A szervezők örültek is, hiszen a négy nehézsúlyú mérkőzésnek helyet adó gálára Ljahovics személyében minőségi ellenfelet sikerült szerezni a Boksz Világszervezet (WBO) egykori bajnoka számára. A fehérorosz azonban ismeretlen okból visszalépett a mérkőzéstől. A hivatalos indok szerint problémája akadt a vízumával, azonban Klicskóék szerint egyszerűen csak megijedt.

A Profibox.hu információi szerint felmerült a Tyson-verő Danny Williams és a Holyfield ellen pontozásos győzelmet arató Larry Donald neve is. Mostanra azonban úgy tűnik, a veretlen kubai Eliseo Castillo lesz a dortmundi gálán Klicsko ellenfele.

Tizennyolc győzelemmel is csak a hatvanhetedik

A huszonkilenc éves és 188 centiméter magas Castillo eddigi tizenkilenc összecsapásából tizennyolcat megnyert, egyet pedig döntetlenre abszolvált. Eddigi pályafutása legnagyobb eredményeként a korábbi többszörös nehézsúlyú világbajnok Michael Moorer legyőzését tudhatja maga mögött, de jelenleg a négy nagy világszervezet közül egyik sem jegyzi a legjobb tizenöt versenyző közt, viszont a BoxRec független világranglista alapján ő a hatvanhetedik legjobb nehézsúlyú.

Klicsko ugyanakkor nem foglalkozik azzal, hogy ki lesz az ellenfele, úgy érzi, át tud állni az új ellenfélre is. Bárki is az ellenfél pozitívan tekint a meccs elé, hiszen bármelyiket is győzi le, közelebb kerül céljához, az újabb világbajnoki címmérkőzéshez.