Michalczewski a Kanári-szigeteken tobzódott

2005.04.01. 12:59
A volt félnehézsúlyú világbajnok öklöző, Dariusz Michalczewski szétverte szobáját március közepi pihenésén és barátnőjét is inzultálta.
Február végi elveszített világbajnoki döntője után Dariusz Michalczewski, a korábbi félnehézsúlyú bokszbajnok - a francia Fabrice Tiozzo a hatodik menetben kiütötte - kevésszer nyilatkozott, most azonban ismét hallatott magáról: botrányt csinált a Kanári-szigeteken. Az eset több mint három hete, még március tizenharmadikán történt, de a legnagyobb német bulvárlap, a Bild csak pénteken ismertette a történetet.

A nyakánál is megragadta barátnőjét

A harminchat éves klasszis barátnőjével, Patricával töltötte szabadságát a Kanári-szigetekhez tartozó Fuerteventurán, és este diszkóba mentek. A Tigris számolatlanul itta a viszkit kólával, majd éjfél után a tánctérre támolygott, ahol Patricia két barátnőjével táncolt.

"Elkapta a kezét, elrángatta a társaságból, és közben a nyakát is többször megragadta" - emlékezett vissza az esetre az egyik szemtanú. Hajnali kettőkor a többi látogatóval együtt Michalczewskiék is elhagyták a bárt, és az alkalmazottak úgy emlékeztek vissza, hogy az öklöző - vélhetően bűntudata miatt - Patricia vállán zokogott, aki megrémült viselkedésétől.

Részegen tört-zúzott

Szállodába érkezésük után a saját bevallása szerint is "totál részeg" Michalczewski felborogatta a bútorokat, komoly anyagi kárt okozott. A szomszédok azonnal értesítették a biztonsági szolgálatot, akik úgy tájékoztatták az újságot, hogy érkezésükkor Patricia a szoba erkélyén ülve zokogott, a Tigris pedig addigra már lehiggadt, és belátóan viselkedett.

A Bildnek nyilatkozva Michalczewski elmondta, végtelenül szereti barátnőjét, soha nem ütné meg, és az alkohol miatt nem is emlékszik pontosan, mi történt valójában. "Nagy tévedés volt az az este" - összegzett. Michalczewski egyébként korábban többször bántalmazta feleségét, sőt, bérgyilkossal is megfenyegette.