Gerzson
-3 °C
3 °C
Kékesi Márton
ma 02:00
Kékesi Márton
Alpesi sí

Tyson utolsó utáni esélye

2005.06.09. 11:49
Június 11-én élete talán legutolsó lehetőségét kapja Mike Tyson, minden idők legfiatalabb profi bokszvilágbajnoka, hogy visszatérhessen a legjobbak közé. Megígérte, az ír McBride elleni találkozón nem harap és a gongnál megáll.
Mike Tyson utolsó három mérkőzéséből kettőt elvesztett (Lennox Lewis és Danny Williams is KO-val múlta felül), és sokan úgy vélekedtek, minden idők legfiatalabb bokszvilágbajnoka már soha nem lesz olyan formában, hogy a legnagyobbak között tartsák számon.

A harmincnyolc esztendős, botrányairól is elhíresült bokszoló azonban nem adta fel, többször is nyilatkozta, eltökélt célja, hogy visszakerüljön az élvonalba. Az elmúlt hónapokban azonban - tőle szokatlanul - keményen edzett, hogy felkészülhessen a június11-ei washingtoni összecsapásra, melyen az ír Kevin McBride (32 győzelem, 4 vereség, 1 K.O.-vereség; 27 K.O.-győzelem) lesz az ellenfele.

"Nem harapok, nem török"

A Profibox.hu információi szerint "Iron Mike" nem csak testiekben, de fejben is felkészült az összecsapásra: "Nem fogok senkit sem megharapni, nem töröm el senkinek a kezét, nem ütök meg senkit a gongszó után" -mondta az elmúlt években több alkalommal is botrányt okozó ökölvívó.

Promótere, Rock Newman szerint a nehézsúlyú legenda sorsa szombaton eldől, hiszen 38 évesen eljutott arra a pontra, hogy tudja, ez az utolsó esélye." Profi életének mindenét felteszi szombaton este" - mondta Newman. A 38 éves egykori bajnok promótere szerint egy esetleges győzelemmel ismét világbajnoki cím közelébe kerülhet a súlyos adósságokkal küszködő amerikai fenegyerek, míg egy újabb vereség minden bizonnyal karrierjének végét jelentené.

A Kolosszus sokkolná a világot

A "Klón kolosszus" névre hallgató ír azonban éppen arra készül, hogy egy viharos pályafutás végére tegyen pontot. McBride tisztában van vele, hogy győzelme sokkolná a világot, ugyanakkor beakarja bizonyítani, hogy a legjobbak között a helye.