Tyson: 'Nem akarok tiszteletlen lenni a sportággal szemben'

2005.06.13. 10:57
Hiába volt a vasárnapi meccse előtt magabiztos Mike Tyson, az ír McBridetól elszenvedett veresége után bejelentette visszavonulását. Minden idők legfiatalabb profi ökölvívó világbajnoka úgy érzi, már nincs meg benne a tűz, hogy harcoljon, ezt a meccset is csak azért vállalta, hogy rendezni tudja számláit.
Szombaton este "történelmi" vereséget szenvedett Mike Tyson a nem túl nagynevű ír McBride-tól. Azért nevezhető történelminek minden idők legfiatalabb profi ökölvívó világbajnokának a veresége, mert a meccs utáni sajtótájékoztatón bejelentette - visszavonul.

'Kibelezem, mint egy halat'

A meccs előtt a határtalan önbizalmáról is ismert "Iron Mike" még úgy fogalmazott, McBride menedzsere csak megöleti az írt ha kiáll vele, mert kibelezi, mint egy halat. Önmagáról is megvolt a véleménye: "Én egy ikon vagyok. Egy nemzetközi sztár." - mondta cseppet sem szerényen.

A meccsen aztán komoly ütést sem tudott bevinni a tizenöt kilóval nehezebb és egy fejjel magasabb McBridenak, majd amikor az ötödik-hatodik menetre elfáradt, több szabálytalanságot (mélyütés, karfeszítés, fejelés) is elkövetett. Végül azonban ezek sem segítettek, a hetedik menetre már ki sem jött, így az ír diadalmaskodott.

'Nem vagyok már állat'

Tyson - aki legutolsó négy találkozójából hármat elveszített - érthetően csalódott volt a meccs után. "Nem tudnék megemészteni még egy ilyent, inkább nem bokszolok többé. Nem akarok többé tiszteletlen lenni a sportággal szemben azzal, hogy ilyen kaliberű ökölvívótól kikapok" - mondta.

"Kétségbeesett voltam, győzni akartam. De nem vagyok már állat" - tért ki a két utolsó menetben elkövetett sportszerűtlen tetteire. Mint elmondta, már nem érzi a szívében és a zsigereiben, hogy harcolni akarna. Elmondása szerint azt a meccset is csak azért vállalta, hogy ki tudja fizetni a számláit.