Roy Jones visszatér a ringbe

2005.07.28. 14:04
Minden idők egyik legjobb bunyósának tartott félnehézsúlyú Roy Jones Jr. egyik legyőzőjének, Antonio Tarvernek vágna vissza októberben. A négy súlycsoportban is világbajnok öklöző három vereséget szenvedett eddig pályafutása alatt. Az Erdei Zsolt súlycsoportját jelenleg uraló Tarvernek ugyancsak három vereség csúfítja mérlegét.
A félnehézsúly korábbi első számú sztárja, Roy Jones Junior október elsején visszatér a ringbe, méghozzá Erdei Zsolt súlycsoportjának jelenleg legjobbnak tartott ökölvívója, Antonio Tarver ellen.

Tavaly októberben jelentette be visszavonulását Jones

A két amerikai sztár harmadszor találkozik, első mérkőzésüket 2003 novemberében Jones nyerte - vitatható - pontozással, a visszavágón, tavaly májusban azonban Tarver már a második menetben végzett az akkor a Boksz Világszövetség (WBA) és a Boksz Világtanács (WBC) vb-övét is birtokló ellenfelével.

A pályafutása alatt egyedülálló módon a középsúlyban, a félnehézsúlyban és a nehézsúlyban is világbajnoki címet szerzett harminchat éves Jones néhány hónappal Tarver elleni kudarcát követően Glenn Johnsontól is kiütéses vereséget szenvedett. Ez volt harmadik kudarca, és ezek után, negyvenkilenc győztes mérkőzéssel a háta mögött, tavaly októberben jelentette be visszavonulását.

Jelenleg Tarveré az IBO öve

A félnehézsúlyú Jones amatőrként 1988-ban olimpiai ezüstérmet szerzett - példátlan csalással fosztották meg az első helytől -, fénykorában, 2001-ben és a következő évben is hét szervezet világbajnoki címét birtokolta. Mivel súlycsoportjában egyeduralkodónak számított, felhízott a nehézsúlyba, és simán legyőzte a WBA címvédőjét, John Ruizt.


Jones két KO után próbálkozik újra

Jones legyőzése után Tarver Glenn Johnsonnal találkozott decemberben, ám megosztott pontozással kikapott - huszonkét győzelem mellett ez volt harmadik veresége -, idén júniusban ugyanakkor visszavágott jamaicai legyőzőjének, és megkaparintotta a Nemzetközözi Bokszszervezet (IBO) övét. (Az IBO-t az ötödik legtekintélyesebb szervezetként tartják számon.)

Michalczewskinek most sem jött össze

Az összecsapásra Las Vegasban, a Mandalay Bay Kaszinóban kerül sor, a pénzdíjon megosztozik a két versenyző.

A február végén kiütött Dariusz Michalczewski korábban úgy nyilatkozott, hogy kizárólag Jones kedvéért másítaná meg visszavonulásáról hozott elhatározását, de a találkozójuk nem jött össze. Mindaddig inkább a Tigris tért ki Jones elől. A meccsnek alighanem pénzügyi akadályai voltak, és a lengyel származású bunyós bejelentette visszavonulását.