Októberben bokszol újra Erdei Zsolt

2005.08.03. 13:15
Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka október 22-én védheti meg negyedszer is címét. A helyszín és az ellenfél egyelőre bizonytalan, de a német köztévé kérésére Madáré lesz a gála főmeccse.
Július másodikán csapott volna össze Erdei Zsolt, a Boksz Világszervezet (WBO) félnehézsúlyú világbajnoka a francia Mehdi Sahnoune-nal, ám a magyar klasszis gyomorbántalmai miatt, néhány órával a hamburgi gála főmeccse előtt meghiúsult a csata.

Főmeccset kért a ZDF

Az már akkor biztos volt, legkorábban ősszel pótolhatják az összecsapást a felek.

Az Universum Box-Promotion, Erdei német klubja most bejelentette, október 22-én rendezik Madár újabb mérkőzését. A helyszín még bizonytalan, a német ZDF csatorna ugyanakkor jelezte, az Erdei-Sahnoune meccs mindenképpen a gála főmérkőzése lesz.

Egyelőre azonban még nem teljesen biztos, hogy a magyar világbajnok a franciával vív majd.

Glen Johnson és a puska

A világbajnoki övet jelenleg nem birtokló Glencoffe Johnson nemrég jelezte, kihívja az októberi Roy Jones Junior-Antonio Tarver összecsapás győztesét, de előtte megmérkőzne egy hivatalban lévő világbajnokkal. A félnehézsúlyúak közül most a Dariusz Michalczuewski karrierjének véget vető francia Fabrice Tiozzo (ő a Boksz Világalapítvány, WBA legjobbja) vagy Erdei jöhetne szóba.

A Nemzeti Sportnak nyilatkozó Erdei szerint "azért ne a nyúl vigye a puskát", vagyis világbajnokként ő szeretné szabni a feltételeket "csak ahhoz velem is más összegekről kellene beszélgetni, mint amennyiért mostanság bokszolok."

Dámosy Zsolt már nem kell?

Az októberi gálával kapcsolatos másik érdekesség, hogy az Universum felvetette, Magyarországon is lehetne a mérkőzés, de Christoph Rybarczik sajtófőnök szavaiból kiderült, lehet, hogy szakítanak eddigi partnerükkel, Dámosy Zsolttal. A német klub eddigi valamennyi hazai fellépését szervező menedzser meglepődött, amikor a sportlaptól ismerte meg a hamburgi álláspontot.