Magyarországon lehetne WBO-világbajnok Csonttörő

2005.09.23. 01:10
Hamarosan az Egyesült Államokba utazik Rácz Félix, Nagy János menedzsere, hogy letisztázza: hol lép ringbe "Csonttörő", az argentin Barrios elleni WBO-világbajnoki címmeccsen.
"Ha Magyarországon lesz a meccs, már félig győztünk, ha az USA-ban, akkor döntetlen, ha Argentínában, akkor ők nyertek" - mondta Rácz Félix, Nagy "Csonttörő" János promótere. A Felix-Promotion tulajdonosa ugyanis október elején utazik az Egyesült Államokba, hogy megszervezze a magyar ökölvívó összecsapását a WBO (Boksz Világszervezet) világbajnokával, Jorge Rodrigo Barriosszal.

Nincs visszaút Barriosnak

A profik között eddig huszonhárom meccsét győzelemmel megvívó magyar öklöző szeptember elején egyhangú pontozással verte bolgár kihívóját, az olimpiai ezüstérmes Toncso Toncsevet, így megőrizte a kötelező kihívó pozícióját, a Barrios elleni címmeccsre.

Nagy így hivatalos kihívója lett a WBO világbajnokának és a világszervezet szabályai értelmében az argentin sztárnak hamarosan ki kell állnia az IBC (Nemzetközi Boksztanács) magyar világbajnoka ellen. Azonban hiába egyeztetett már korábban a két menedzseriroda, az argentinok meg akarták várni a Toncsev elleni meccs végeredményét.

Nehéz tárgyalások előtt

Rácz Félixnek ezért hamarosan utaznia kell, hogy az összecsapás legapróbb részleteit is letisztázzák. A menedzsernek nem titkolt célja, hogy Magyarországon legyen a címmeccs, ami azt jelentené, az eddigi talán legnagyobb nevet sikerülne hazánkba "hozni". Rácz szerint ez csak a pénzen múlhat, mindkét félnek lesznek érvei, azonban a döntő szót az anyagiak mondják majd ki.

"Barriost az HBO-hoz, minket a tv2-höz köt szerződés. Már itt is komoly pénzek mozognak, és egyelőre még nem tudjuk, ők milyen konstrukciók alapján ülnek le tárgyalni. Nem ismerem az üzletpolitikájukat, így csak annyi biztos, hogy még január előtt ringbe kell lépnie Barriosnak" - mondta Rácz, aki azt is hozzátette, eddigi tárgyalásai során szinte minden ellenféllel más szempontok alapján kellett tárgyalnia.

Fejben már összeállt a gála

Az ugyanis idén áprilisban szerezte meg a világbajnoki címet az amerikai Anchondo elleni győzelemmel, és januárban lejár az a kilenc hónap, ami alatt ki kell állnia kötelező kihívójával.

Rácz az esetleges magyarországi helyszínről még nem tudott nyilatkozni, de elmondása szerint számára már összeállt a kép, hogy hol, és mikor lehetne a gála. Abból sem csinált titkot, hogy Csonttörő valószínűleg élete legkomolyabb honoráriumát kapja a meccsért, annak eredményétől függetlenül.