Háromszor fogott padlót, de nyert Vlagyimir Klicsko

2005.09.25. 08:34
Földre került háromszor is a Samuel Peter elleni IBF-bokszmeccsén Vlagyimir Klicsko, mégis ő győzött, pontozással. Sikerével a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) amerikai nehézsúlyú bajnoka, Chris Byrd elsőszámú kihívója lett.
Háromszor is padlót fogott, de egyhangú pontozással legyőzte az eddig veretlen nigériai Samuel Petert Vlagyimir Klicsko, és a Nemzetközi Bokszszövetség (IBF) amerikai nehézsúlyú bajnoka, Chris Byrd elsőszámú kihívója lett.

Az ukrán öklöző lényegesen többet és pontosabban ütött ellenfelénél, s a beszámolók szerint annak ellenére egyértelműen jobb volt Peternél, hogy riválisa háromszor is padlóra küldte őt. A pontozók egyformán 114-111-gyel adták neki a győzelmet, amit a nigériai szerint is Klicsko érdemelt meg jobban.

A 29 éves korábbi világbajnok 48 profi összecsapásán 45 győzelmet aratott. A 25 esztendős Peter 24 találkozója után először szenvedett vereséget.

#alt#
fotó: epa

Az Atlantic Cityben rendezett gálán emellett megvédte címét a Puerto Ricó-i Miguel Angel Cotto. A Boksz Világszervezet (WBO) nagykönnyűsúlyú bajnoka ezúttal a kolumbiai Ricardo Torrest győzte le úgy, hogy a hetedik menetben kiütötte ellenfelét. Cotto 25 eddigi mérkőzésén nem talált legyőzőre, míg Torres 29. összecsapásán először kapott ki.